O nouă metodă de înşelătorie. Atenție la 'preoți'!

O metodă aparent nouă de înşelătorie a făcut, în ultimele zile, victime la Vaslui.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, au fost primite două sesizări din partea unor persoane care au reclamat faptul că au fost înşelate de falşi preoţi.

Persoane care pretindeau că sunt preoţi şi care cereau bani, produse alimentare şi îmbrăcăminte pentru familii nevoiaşe contactau victimele, alese din rândul persoanelor cunoscute ca având o situaţie financiară bună. Pentru a nu da de bănuit, cei care sunau solicitau, de obicei, sume mici de bani şi foloseau, atunci când se recomandau, numele unor preoţi foarte cunoscuţi, printre care şi cel al protopopului de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Mai mulţi directori de instituţii, medici sau profesori, au răspuns, se pare, solicitărilor venite din partea presupuşilor preoţi.

'Persoane de sex masculin se prezentau la telefon ca fiind preoţi din municipiul Vaslui şi solicitau bani, produse alimentare şi obiecte de îmbrăcăminte pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe. Persoanele care au formulat plângeri au fost înşelate cu sumele de 200, respectiv 100 lei. Poliţiştii de Investigaţii Criminale au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelătorie, au audiat mai multe persoane şi sunt desfăşurate activităţi de cercetare pentru identificarea autorilor', a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana David.

Reprezentanţii IPJ Vaslui recomandă cetăţenilor ca, în cazul în care sunt apelaţi telefonic de astfel de persoane, să nu răspundă solicitărilor de a depune sau transmite bani, indiferent de motivul invocat. Astfel de recomandări au fost făcute şi de preoţii vasluieni, care, după slujbele de duminică, le-au cerut enoriaşilor să nu se lase păcăliţi şi au precizat că toate acţiunile umanitare organizate în numele Bisericii sunt făcute la vedere, în cadrul lăcaşelor de cult şi nu sunt anunţate telefonic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel