O mamă și doi copii din Republica Moldova au murit în Turcia

Ca urmare a seismelor din Turcia, trei cetățeni din Republica Moldova și-au pierdut viața.

Trei cetățeni moldoveni au decedat în urma celor două cutremure majore și a numeroaselor replici care au avut loc în Turcia, scrie Deschide.md.

Potrivit informațiilor, este vorba despre o femeie de 36 de ani și doi copii, membri ai aceleiași familii, care locuiau în orașul Hatay. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, alți 27 de cetățeni de peste Prut sunt în continuare dispăruți, autoritățile încercând să facă legătură cu ei.

„Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică“ a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a mai spus că, prin intermediul ambasadei Republicii Moldova la București, doi cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie română, au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare este realizată de partea română.

CITEȘTE ȘI     -     Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni

Reamintim că o româncă din Turcia, Mihaela Ayaz, împreună cu cei doi copii ai ei, se află într-o situație extrem de dificilă în regiunea puternic afectată de cutremurele și replicile din ultimele zile. Aceasta a povestit recent că a fost nevoită să doarmă pe câmp și că în orașe nu se poate intra din cauza cadavrelor de pe străzi.

„Nu se poate odihni nimeni, pentru că din jumătate în jumătate de oră sunt replici. Nu avem cum! Rudele mele sunt la o distanță foarte mare, sunt bine. Eu nu sunt nici încălțată, ciorapii mei i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub dărâmături și abia a doua zi a fost scos. Dumnezeu nici la cel mai mare dușman să nu dea așa ceva (...)“, a spus, printre altele, Mihaela Ayaz.

CITEȘTE ȘI     -    Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel