O lună de zile fără soare. Impact asupra sănătății

Ion Voicu / 02 dec 2014 / 17:23 Salveaza PDF Comentarii

Ultima zi cu soare în Muntenia a fost înregistrată în data de 2 noiembrie. De fix o lună de zile, soarele nu a mai fost văzut de locuitorii din București. Are un impact asupra sănătății un interval atât de lung cu vreme mohorâtă?

Prof. dr. Dan Prelipceanu, șeful catedrei de psihiatrie de la Facultatea de Medicină din București, a declarat pentru DCNews că vremea urâtă poate afecta sănătatea. ”În țările nordice, unde astfel de intervale cu cer acoperit sunt mult mai lungi, există o rată mai mare a depresiei și a sinuciderilor. În cazul nostru, vorbim doar de câteva săptămâni. Este clar că majoritatea populației resimte un disconfort, probabil că unele persoane mai sensibile sunt afectate, în ceea ce privește randamentul și tonusul psihic. Nu s-au făcut studii, deci nu există date, dar este posibil ca stările depresive să se actualizeze, sub influența lipsei de lumină solară, pe un interval mai lung de timp”, a declarat prof. Prelipceanu.

 

Prof. Daniela Bartoș, șef secție Medicală în spitalul de Urgență Floreasca, atrage atenția că vremea mohorâtă și umedă influențează sănătatea. ”Starea de depresie se accentuează, în aceste condiții, iar umezeala agravează afecțiunile reumatice. Modificările de presiune atmosferică au impact negativ asupra cardicilor. Dacă, în medie, serviciul nostru de gardă înregistra 8-9 pacienți cu infarct, în zilele obișnuite de duminică, în 23 noiembrie am avut nu mai puțin de 19 cazuri”, ne-a declarat prof. Bartoș.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22