O elevă care a scăpat din masacrul din Serbia, mărturie cutremurătoare: M-am întins peste prietenii mei morţi

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

O elevă care a scăpat din infernul dintr-o şcoală din Belgrad a povestit lucrurile oribile la care a fost martoră, dar şi cum a reuşit să scape. 

Un adolescent a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul Belgradului, provocând victime, a declarat poliția sârbă.

Poliția a primit un apel cu privire la focurile de armă care s-au tras în Școala Primară Vladislav Ribnikar în jurul orei 8:40 AM, potrivit unui comunicat.

Suspectul, un elev în clasa a VII-a, a fost arestat. Declarația poliției a transmis că băiatul a tras mai multe focuri, folosind arma tatălui său, către alți elevi și către paznicul școlii. 

O elevă care a supravieţuit a povestit prin ce a trecut. Băiatul înarmat a intrat prima dată în laboratorul de istorie şi a deschis focul la întâmplare. 

"A început să tragă complet la întâmplare. Avea două încărcătoare în mână. Prima dată a împuşcat-o pe profesoara de istorie, iar apoi a continuat. Mi-a ucis doi dintre prieteni, eu am reuşit să scap pentru că m-am întins peste ei ca să creadă că am murit. A plecat apoi din clasă, dar încă se auzeau împuşcături", a povestit eleva, conform nova.rs

Trei zile de doliu naţional 

Branko Ružić, ministrul Educației de la Belgrad, a anunțat 3 zile de doliu național în Serbia. Acesta a precizat că este „de neconceput prin ce au trecut copiii”, conform BBC.

El a spus că guvernul va decreta perioadă de doliu de trei zile în toată Serbia, începând de vineri, 5 mai până pe 7 mai.

Școala va fi suspendată și astăzi nu vor fi cursuri, iar mâine vor începe cu un minut de reculegere.

El a mai spus că opt copii și un agent de securitate și-au pierdut viața. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel