O școală din Delta Dunării are apă potabilă pentru prima dată

Asociația Salvați Dunărea și Delta, alături de Coca-Cola HBC România, anunță implementarea cu succes a unui proiect ambițios, destinat aprovizionării cu apă potabilă a Școlii Primare Letea din Județul Tulcea. 

Este pentru prima dată când școala din Letea, unitate de învățământ înființată în anul 1960, beneficiază de o sursă de apă potabilă.

Lucrările pentru furnizarea cu apă potabilă s-au desfășurat în perioada 1-3 aprilie 2015 și reprezintă, mai presus de toate, un pas esențial pentru evoluția comunității de aici – care, în ultimii 15 ani, a depus nenumărate eforturi pentru îndeplinirea acestui demers.

Astfel, prin proiectul inițiat de Asociația Salvați Dunărea și Delta cu spijinul Coca-Cola HBC România, cei 15 elevi din ciclul primar, respectiv cei 20 de copii de grădiniță înscriși la școala din Letea, se vor bucura de apă potabilă de calitate și de condiții sanitare mai bune.

"Politica noastră ca asociaţie de protejare și reconstrucţie a Deltei Dunării nu există pe lângă și în afara problemelor sociale ale locuitorilor săi. Cu-atât mai mult ale copiilor ce vor fi trudnicii de mâine ai acestei zone de patrimoniu mondial. Nu poţi avea succes cu vreo politică de mediu dacă locuitorii sunt în suferinţă în raport cu problemele primare ale unui trai sănătos, așa cum ne dorim pentru școlile din această zonă izolată a României", a declarat Liviu Mihaiu, Președinte Asociația Salvați Dunărea și Delta.

„Ne bucurăm să construim proiecte frumoase și să facem viața oamenilor mai bună. Coca-Cola HBC România este o companie activă, axată pe dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale prin inițiative cât mai variate – de la programe de conservare a mediului și a resurselor de apă la investiții în tehnologii noi care contribuie la reducerea emisiilor de carbon", declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager România.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy