Nurcile ar putea să decidă rezultatul meciului Danemarca - Suedia. Motivul incredibil

Nurcă. Foto: Pixabay.com
Nurcă. Foto: Pixabay.com

Meciul amical de fotbal Danemarca - Suedia, ce va avea loc miercuri la Copenhaga, va fi lipsit de participarea tuturor internaţionalilor care evoluează în Premier League, din cauza unei mutaţii potenţial problematice a coronavirusului la nurcile din fermele din Danemarca, transmite AFP.

"Avem şapte jucători care trebuie să rămână în Anglia şi am convocat alţi nouă pentru meciul cu Suedia", a explicat luni Federaţia daneză de fotbal (DBU).

De asemenea, cinci internaţionali suedezi nu vor putea participa la această întâlnire, din aceleaşi motive, a anunţat duminică federaţia de la Stockholm.

Sâmbătă, Londra a anunţat că persoanele venite din Danemarca ce sosesc pe teritoriul său vor trebui să intre în izolare



Internaţionalii danezi Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Loessl (Everton), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Henrik Dalsgaard (Brentford), Mathias Jensen (Brentford) şi Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenhamn) nu vor fi prezenţi la meciul de miercuri.

În aceeaşi situaţie sunt suedezii Victor Lindeloef (Manchester United), Robin Olsen (Everton), Emil Krafth (Newcastle), Ken Sema (Watford), precum şi Filip Helander, care joacă la Glasgow Rangers, în Scoţia.

"Dacă jucătorii trebuie să respecte o carantină de mai mult de cinci zile după reunirea lotului, cluburile nu sunt obligate să pună jucătorii la dispoziţie", a indicat federaţia suedeză într-un comunicat.

În schimb, "cluburile pun jucătorii la dispoziţie pentru celelalte două meciuri, împotriva Croaţiei şi a Franţei", pe 14 şi 17 noiembrie, a precizat federaţia.

Danemarca a anunțat identificarea unei mutații problematice a Covid-19 provenind de la nurci



Autorităţile britanice au luat această decizie după ce Copenhaga a anunţat săptămâna trecută identificarea unei mutaţii problematice a coronavirusului provenind de la nurci, ce ar putea ameninţa eficacitatea unui vaccin şi a fost detectată la douăsprezece cazuri umane datând din luna septembrie.

Autorităţile daneze au anunţat eutanasierea tuturor acestor mamifere şi au închis accesul la o parte din nord-vestul ţării. Niciun nou caz uman nu a mai fost anunţat de atunci.

Naţionala Danemarcei îşi face griji şi pentru următoarele sale meciuri



"Este esenţial să putem alinia cea mai puternică echipă naţională în meciurile decisive din Liga Naţiunilor cu Islanda şi Belgia", a declarat selecţionerul Kasper Hjulmand într-un comunicat al federaţiei daneze.

Echipa antrenată de Hjulmand va întâlni duminică Islanda la Copenhaga, apoi va juca în Belgia pe 18 noiembrie, în ultimele sale partide din Liga Naţiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel