EXCLUSIV  UPDATE: A intervenit și Mungiu-Pippidi / Armand și soțul, la locul numărării voturilor?! Tudorache, informația momentului

Arhivă foto
Arhivă foto

România TV a difuzat, luni seară, imagini cu Clotilde Armand și soțul ei, care ar fi fost prinși la locul numărării voturilor de la Sectorul 1. Cu puțin timp înainte, Daniel Tudorache a vorbit, pentru DC News, despre noile informații apărute în spațiul public referitoare la renumărarea voturilor.

UPDATE 2: Invitată la Antena 3, la „Subiectiv”, Alina Mungiu-Pippidi a făcut câteva precizări despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1: „În primul rând, aș vrea să-i cert pe cei care au făcut ancheta asta legată de alegerile de la Sectorul 1. Explicați-mi și mie cine are nevoie de cinci luni să numere voturile. Trebuiau să ceară ajutorul cercului de pionieri în aritmetică (...). De ce întrețin chestia asta? Bineînțeles că tărăgănează cu intenție și le e frică să dea rezultatele, pentru că orice rezultate vor da, o parte va fi furibundă pe cealaltă.

Deja sunt luni, nu se poate să permiți atâta timp. Trebuie să o tranșezi într-un fel sau altul. E evident că ea guvernează foarte prost, Clotilde Armand ar trebui să înțeleagă ce înseamnă un contract semnat. Ea trebuia să înțeleagă, împreună cu avocații ei, care sunt căile de atac și ulterior să înceapă atacul. Ea a începutul întâi atacul și gunoaiele s-au adunat pe toate străzile pentru că firma a luptat înapoi. Asta e problema”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

UPDATE 1Luni seară, România TV a transmis câteva imagini în care apare Clotilde Armand, împreună cu soțul. Cei doi s-ar fi aflat în Biroul Electoral al Sectorului 1, în cea de-a doua zi a alegerilor locale. 

Dan Tudorache a spus pentru sursa citată, referitor la aceste imagini, că era dreptul ei să intre în sediu. Și el se putea afla acolo.

Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a spus la România TV că 'domnul respectiv (n.red. soțul lui Clotilde Armand) nu avea ce să caute. La întrebarea asta ar trebuie să răspundă inclusiv jandarmii. Ei au deschis calea celor care au pășit acolo.'

2. Clotilde A... (clotilde_armand_22874900.jpg)

Captură România TV

Știre inițială

Deputatul PSD Daniel Tudorache a vorbit, luni, în exclusivitate pentru DC News, despre noile informații apărute în spațiul public referitoare la renumărarea voturilor de la Sectorul 1.

Invitat în platoul Antena 3, Mirel Curea a spus că, în linii mari, știe ce conține raportul privind renumărarea voturilor. „Informațiile le-am avut chiar de la cei care au muncit la elaborarea și obținerea datelor respective. Ceea ce pot să vă spun este că raportul pune în evidență fără nicio tresărire faptul că alegerile au fost furate. Lucrul acesta este demonstrat cu detalii de clasa I: câte voturi, câți saci, câte secții. Reiese foarte clar și modul de operare. (...) Să vă spun ceva și mai interesant. Știți că numărătoarea paralelă a liberalilor confirmă că a fost fraudă la Sectorul 1?!”, a spus Mirel Curea, duminică seară, la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale cu Andreea Sava. 

Avocatul Mihai Drăgan a confirmat informațiile

Ulterior, Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, a făcut următoarele precizări: „Am discutat cu domnul procuror săptămâna trecută, tocmai pentru că se apropia termenul și am vrut să știm stadiul în care se află. Ne-a informat că termenul va fi ușor depășit, în sensul că, săptămâna viitoare, va avea centralizarea finală și va da publicității datele. Ni le va pune și nouă la dispoziție. Părți dintre aceste date și din dosare, din procesele verbale de numărare le avem. Din păcate, am semnat o clauză de confidențialitate pe anumite aspecte și nu putem vorbi de toate. Însă ceea ce zice domnul Mirel Curea dovedește că este un ziarist nemaipomenit și are informații foarte... cum să spun... nu aș spune sută la sută adevărate, pentru că ar însemna să confirm, hai să spunem foarte apropiate de adevăr.”

„Pot să confirm, pentru că nu este element asupra căruia trebuie să țin confidențialitatea, că, în ambele numărători, și la PSD și la PNL, Daniel Tudorache, cu o diferență foarte mică una față de cealaltă, a avut câștig de cauză. Știți care este diferența între numărătoarea oficială și numărătoarea paralelă? Numărătoarea paralelă a avut la dispoziție procesele verbale din secție, adică situația exactă din secție”, a mai spus avocatul Drăgan (citește AICI). 

Daniel Tudorache, despre numărătoarea paralelă a liberalilor 

Daniel Tudorache, deputat al Partidului Social Democrat și candidat la Primăria Sectorului 1 în alegerile locale de pe 27 septembrie 2020, a făcut câteva precizări referitoare la numărătoarea paralelă făcută de Partidul Național Liberal:

„Nouă ne vor copia acte din dosar și joi ni le vor da. Știam de atunci că am câștigat, din dimineața zilei de 28 septembrie. Știam că numărătorile paralele ale lor erau la fel ca și numărătoarea PSD-ului”, a precizat, în exclusivitate pentru DC News, deputatul Daniel Tudorache.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Armand vs. Tudorache, renumărare voturi Sector 1. Avocatul Drăgan: Nu m-a deranjat nimeni!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel