Nu lăsați STICLELE CU APĂ în mașină. Apelul autorităților, pericol uriaș

Un gest banal, pe care-l fac mulți șoferi, mai ales în zilele de vară, caniculare, în traficul infernal din Capitală, dar și din alte orașe ale țării, se poate transforma într-un pericol uriaș. 

Sticla de apă nu trebuie niciodată lăsată în mașină, mai ales pe scaunul din dreapta șoferului. O sticlă cu apă lăsată în mașină poate provoca un incendiu. Dacă razele soarelui pică pe sticla de apă, lăsată în mașină, pot refracta ca dintr-o lupă.  Deși riscul nu este atât de mare, el există și întotdeauna e mai bine să previi. 

Iată ce transmit cei de la ISU Vrancea: 

”Sticlele cu apa lasate in masina pe timpul zilei pot provoca incendii

Dioni Amuchastegui, tehnician auto din Idaho, a împărtăşit pe Facebook un experiment bazat pe o situaţie reală pe care a experimentat-o cu o sticlă de plastic umplută cu apă, pusă pe unul dintre scaunele din faţă ale maşinii sale. Clipul video a fost lansat pentru a-i ajuta pe cei care nu cunosc efectele acestui gest banal care poate provoca chiar şi un incendiu. Da, aţi citit bine, un incendiu.

Tehnicianul povesteşte ce s-a întâmplat în timpul pauzei de prânz, în timp ce conducea camionul şi a văzut cu coada ochiului ceea ce, la început, a crezut că era praful care intra prin fereastră. Dar când a verificat că acestea erau închise, s-a alarmat şi a privit mai atent: ceea ce văzuse era fum, fumul ce preceda incendiul care ar fi urmat să aibă loc în maşină. Şi toate acestea de la o sticlă.

Sticla de plastic pe care o avea Dioni pe scaun avea apă iar, lumina din exterior cădea pe plastic şi, de asemenea, pe apă, provocând un efect de lupă asupra tapiţeriei camionului. Când a scos sticla din maşină, tehnicianul a constatat că făcuse două găuri pe scaunul din faţă.

"O sticlă de plastic umplută cu apă poate acţiona ca o lentilă care concentrează energia soarelui într-un singur punct", a concluzionat el.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie totuşi să existe anumite condiţii: sticla trebuie să fie rotundă, să fie plină de apă şi razele soarelui să cadă într-un unghi drept. "Cu aceste caracteristici poate depăşi 400 de grade.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel