Nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Ce se întâmplă dacă va fi admisă propunerea Inspecţiei Judiciare privind judecătoarea Ancuța Popoviciu

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care în 2023 a provocat un accident rutier soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor trei, în localitatea 2 Mai, Constanța, se desfăşoară, joi, la Judecătoria Mangalia.

La termenul anterior din data de 4 aprilie procesul a fost amânat pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor. De asemenea, a fost amânat pentru a se cita părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana, în vederea audierii, şi pentru a se cita martorul Radu Gabriel în vederea audierii.

Procesul se desfăşoară în continuare cu judecătoarea Ancuţa Popoviciu, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat miercuri, pentru data de 24 aprilie, cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare a acesteia din funcţie, în urma comportamentul său din timpul procesului, când a venit nepregătită şi a chestionat dacă unul dintre tinerii morți se află în sala de judecată.

Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, a zis că la termenul de joi al procesului va cere instanţei amânarea cauzei până după 24 aprilie, când se va pronunţa CSM cu privire la suspendarea din funcţie a judecătoarei.

'În mod evident că la termenul de joi, atunci când ar fi trebuit să avem deja o soluţie cu privire la solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţia de judecător a magistratului care a anchetează, (...) vom solicita instanţei de judecată, aceleiaşi instanţe care este anchetată în momentul de faţă, să dispună amânarea cauzei până la un moment ulterior, după data de 24 aprilie, tocmai pentru a nu fi reluată întreaga procedură. (...)

În sensul în care judecătoarea Popoviciu va rămâne în pronunţare pe data 18 aprilie, cele mai mari şanse, probabil 99%, nu va putea să pronunţe o hotărâre până pe data de 24 aprilie', a zis  Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.

Conform acestuia, în situaţia în care pe data de 24 aprilie va fi admisă propunerea Inspecţiei Judiciare, practic judecătoarea care îl judecă pe Vlad Pascu nu va putea să pronunţe o decizie. În acest caz va fi necesară repunerea cauzei pe rol şi reluarea întregii proceduri.

'Sigur că trebuie să avem în vedere şi cealaltă variantă, prin care pe data de 24 aprilie va fi respinsă această solicitare de suspendare, iar pasul următor bineînţeles că ar fi acela de pronunţare a hotărârii în limitele pe care le va aprecia judecătorul respectiv, care în momentul de faţă bineînţeles că aşteaptă o hotărâre din partea Inspecţiei Judiciare sau mai bine spus a CSM', a mai zis Adrian Cuculis.

Amintim fapul că în luna octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, dar și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

'În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). Totodată, se reţine faptul că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului', au transmis atunci procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel