Nou caz de suspiciune de antrax în Botoșani

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Un al doilea caz de suspiciune de antrax, la o adolescentă de 16 ani, a fost înregistrat în satul Flondora, comuna Manoleasa, a anunţat, marţi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu. 

Potrivit acestuia, tânăra este fiica bărbatului de 46 de ani suspectat de antrax, internat vineri pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. 

Epidemiologul Irina Alecu de la Direcţia de Sănătate Publică a menţionat că starea ambilor pacienţi este bună, aceştia aflându-se în spital sub tratament de specialitate. 

"Pacienţii sunt într-o stare clinică bună, reacţionează bine la tratament. Antraxul este o boală vindecabilă prin terapie corectă şi prin urmarea tratamentului. Informaţiile nouă ne-au parvenit ieri, când Spitalul de boli infecţioase ne-a anunţat că este un bărbat care ar prezenta semne de antrax. Drept urmare, noi am alertat toate unităţile, conform procedurilor. Ne-am deplasat în teritoriu pentru a evalua familia şi contacţii. Fiica domnului a fost internată în cursul zilei de ieri pentru că prezenta şi dumneaei o leziune la nivelul mâinii", a afirmat Irina Alecu. 

Autorităţile sanitare aşteaptă rezultatele analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino pentru a confirma sau infirma cazurile de antrax de la Flondora. 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) s-au deplasat, luni după-amiază, la Flondora, pentru a lua primele măsuri pentru astfel de cazuri. 

Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, a spus că există posibilitatea ca antraxul să fi fost contactat de la o bovină care a murit. Medicii sanitar-veterinari au declanşat o anchetă care urmăreşte, printre altele, prelevarea de probe atât de la animalul mort, cât şi de la celelalte 22 de bovine pe care bărbatul suspectat de antrax le are în gospodărie. 

Ultimele două cazuri de antrax au fost înregistrate în judeţul Botoşani în anul 2009.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel