Noi dezvăluiri Wikileaks despre Hillary Clinton. Campania, dezvăluită

Hillary Clinton
Hillary Clinton

Noi dezvăluiri ale Wikileaks arată mişcările de campanie ale echipei lui Hillary Clinton. Responsabilii pentru campania electorală a candidatului deomocrat s-au gândit să utilizeze oleoductul Keystone ca mijloc de a distrage atenția de la polemica asupra e-mailurilor fostului secretar de stat.

Proiectul de oleoduct, abandonat în final de administrația Obama în noiembrie 2015, atrăsese dezbateri despre energie și mediu în SUA, fiind puternic combătut de rivalul lui Hillary Clinton în alegerile primare, Bernie Sanders, relatează Agepres. 

Cu câteva luni înainte de această decizie, în august, unul dintre consilierii dnei Clinton se întrebase care ar fi mijloacele de a arăta opoziția candidatei democrate față de Keystone, deși aceasta nu se pronunțase niciodată până atunci cu privire la cazul respectiv.

'Să căutăm un mijloc bun de a face să se afle opoziția sa față de oleoduct fără ca ea să o fi spus ea însăși', a sugerat Dan Schwerin.

Unul dintre colegii săi a avansat o soluție diferită: să se releve public opoziția ei. Aceasta "ar suscita critici, dar ar putea deturna atenția de la e-mailuri'.

Polemica legată de contul privat de e-mail utilizat de Hillary Clinton când era secretar de stat era pe atunci în plină desfășurare, constrângând-o în septembrie să-și ceară scuze public.

Sugestia de a publica un editorial despre Keystone a fost discutată tot atunci. 'Din moment ce noi tocmai am oferit o scuză pentru e-mailurile pe care unii jurnaliști le-au descoperit subit după luni de rezistență, ar trebui să ne facem griji că publicarea unui editorial va fi primită cu cinism și poate ca o tentativă fabricată de a afișa sinceritatea ?', se întreabă un consilier.

Candidata își va exprima în cele din urmă public opoziția în cursul unui miting de campanie la sfârșitul lui septembrie 2015.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel