Noi arestări în urma uciderii lui Kim Jong Nam. Cât a costat asasinatul

Două suspecte, o vietnameză şi o indoneziană, au fost arestate de către procurorii malaezieni, pentru implicarea în asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean pe aeroportul din Kuala Lumpur, notează Reuters.

"Cele două suspecte știau că substanța pe care o aveau era toxică. Nu știm ce tip de chimicale au folosit", au declarat oficiali ai poliției malaeziene, acestia excluzând varianta conform cărora cele două femei au luat parte la o farsă. Procurorii susțin că femeile au folosit mănuși, adăugând că cele două au fost instruite să se spele pe mâini după aceea, potrivit Reuters.

În timpul audierilor, cele două au susţinut faptul că au primit 90 de dolari pentru a participa la filmarea unei farse TV şi au fost convinse că l-au stropit cu ulei de bebeluş pe Kim Jong Nam, nu cu o substanță toxică.

Un oficial al ministerului de externe indonezian Lalu Muhammad Iqbal a spus că este prematur să se tragă concluzii cu privire la implicarea cetățenilor săi.

"Faptul că anchetatorii au solicitat o prelungire a arestării preventive arată că probele adunate până în prezent nu sunt suficient pentru a aduce acuzații sau urmăririi penale", a spus el într-o declarație, conform sursei citate.

Cele două suspecte, vietnamenza Doan Thi Huong şi indoneziana Siti Aishah, au fost arestate la puțin timp după atac. Un bărbat nord-coreean este în custodia autorităţilor, iar alţi şapte suspecţi nord-coreeni sunt căutaţi pentru asasinarea lui Kim Jong Nam.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel