Noaptea Muzeelor 2023 la MMB, o experiență completă

Ghidajele muzeale susținute de copii au cucerit inimile vizitatorilor. Muzeul Municipiului București le mulțumește tuturor vizitatorilor săi care au ales să se bucure de istorie și cultură, artă și arheologie în Noaptea Muzeelor. Numărul total al vizitatorilor a fost de 11024.

„Palatul Suțu a oferit posibilitatea parcurgerii a trei expoziții: „Timpul Orașului” (expoziția permanentă), expoziția de pictură „Lumea satului în pictura românească” și expoziția de arheologie „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn”. La Muzeul George Severeanu s-a vizitat expoziția permanentă a muzeului „Pe urmele trecutului. Colecţia Maria şi dr. George Severeanu”.

Casa Filipescu-Cesianu a avut deschis „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute”, primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.

La Muzeul Theodor Aman a atras din nou expoziția permanentă a muzeului, care păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului.

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck confirmă creșterea gradului de interes al publicului față de acest monument de arhitectură care conservă creaţia unei întregi familii de artişti plastici; la Colecția de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei vizitatorii au putut admira tablouri grupate tematic sub genericul „Ligia Macovei în colecții private”.

Muzeul Dr. Nicolae Minovici, deși îndepărtat centrul Capitalei, a fost preferat de iubitorii de artă populară; iar Muzeul Victor Babeș a oferit posibilitatea vizitatorilor de a afla informații semnificative din istoria medicinei românești.”

 

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, în topul preferințelor

 

„Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, a dovedit că rămâne în topul preferințelor bucureștenilor de toate absolut toate vârstele, inclusiv datorită celor două expoziții de aici: „Descoperim împreună Universul” și „Cerul pe mai multe lungimi de undă”.


„Ceea ce am sesizat, ca particularităţi faţă de anii trecuţi, este numărul crescut al celor care ne-au mărturisit că vin pentru prima dată la muzeele noastre, dar și fidelizarea oamenilor care, deși ne vizitaseră în trecut, acum au venit să vadă noile expoziții temporare. Am remarcat vizite împreună cu familia extinsă, bunici, părinți și copii venind împreună. Vremea a ținut cu noi, iar grădinile de la Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici ori Palatul Suţu au oferit un timp plăcut de recreere. Iar tinerii au fost, ca de obicei, împreună cu prietenii lor. Au venit alături de noi voluntari entuziaști și le mulțumim studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Academia de Studii Economice și Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA”.

 

Mini-ghidaje susținute de copii 

„Ca o premieră, grație unei foarte bune colaborări cu asociații partenere, la două dintre muzeele noastre - Muzeul George Severeanu și Muzeul Victor Babeș - au fost organizate mini-ghidaje susținute de copii cu vârste între 11 și 14 ani, care și-au ales să prezinte unele dintre obiectele expuse. Au fost atât de simpatici încât ghidajele lor au fost aplaudate de cei prezenți. Este o dovadă certă că acești copii nu doar că vin la numeroasele noastre ateliere organizate special pentru ei, dar devin atât de pasionați încât preiau deja din mers ștafeta profesionalizării lor în domeniul muzeal, al protejării și promovării patrimoniului”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, într-un comunicat al organizatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel