Urmărește emisiunea live


Nicolas Sarkozy, atacuri năucitoare la Francois Hollande

Fostul șef de stat Nicolas Sarkozy a avut cuvinte dure pentru actualul președinte al Franței, Francois Hollande, în primul său interviu după ce a petrecut 15 ore în arest preventiv. Sarkozy a subliniat că i-au fost interceptate convorbirile telefonice sub mandatul socialistului, iar pe ministrul Justiției și pe premierul lui Hollande i-a numit mincinoși.

"Imaginați-vă că atunci când eu eram președinte al Republicii, Francois Hollande făcea obiectul unor astfel de interceptări? Vă puteți imagina scandalul? Pentru că este vorba de mine, totul ar trebui permis?", a întrebat Sarkozy, care s-a plâns că i-a fost telefonul ascultat încă din septembrie anul trecut.

În cadrul interviului acordat, miercuri seară, pentru TF 1 și Europe 1, Sarkozy nu s-a referit niciodată la "președintele Hollande", ci doar la "dl. Hollande".

Sarkozy, fost lider al partidului de centru-dreapta UMP, acuză cu unul dintre cei doi judecători din dosarul său a făcut parte dintr-un Sindicat al magistraților cu orientare de stânga

"Dacă am înțeles eu corect, în prezent, în țara noastră, sub mandatul d-lui Hollande, este perfect democratic ca cineva să fie și magistrat și de Stânga. Dar dacă este ca dl. Azibert, un înalt judecător al Curții de Casație, cu idei de dreapta, este primul indiciu de corupție", a spus Sarkozy.

Fostul președinte al Republicii a mai susținut că Hollande și-a pus colaboratorii să exploateze "fără rușine arhivele mele, violând toate legile republicane, consultându-le fără să mi se ceară autorizația și le-a distribuit la cine a vrut. Șeful de Informații de la Elysee a fost demis pe loc, conform spuselor sale, pentru că a refuzat să examineze hardul calculatorului meu".

"Există o instrumentalizare a Justiției. E clar! Dna Taubira, ministrul Justiției, care stă pe scaunul d-lui Birch, a spus: "Nu am știu niciodată că se interceptează convorbirile lui Sarkozy". Ați demonstrat că a mințit. Știm amândoi că dl. Valls (actualul premier de stânga) a mințit când era ministru de Interne. În această dimineață, Valls a spus: "Aceste fapte care i se reproșează lui Nicolas Sarkozy sunt foarte grave". Dar ce știe el? I-a avut el la telefon pe judecători?", a mai declarat Sarkozy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel