Nicolas Sarkozy, arestat. Ce scriu pe prima pagină principalele ziare din Franța

Nu toate ziarele din Franța tratează în aceeași măsură subiectul arestării lui Nicolas Sarkozy. Dar presa franceză încearcă să pună surdină scandalului. Fostul președinte al Franței este reținut și acuzat de presupuse fapte de trafic de influenţă.

Subiectul este cel mai bine acoperit de Le Monde, ziar cu o tendință editorială de stânga. În schimb, în La Tribune, de Dreapta, este publicată doar o știre. Nu este prima dată când presa franceză pune pe primul plan imaginea națională, nu audiența. Până la moartea fostului președinte Francois Mitterand, ziarele nu au publicat nimic despre un copil ilegitim al acestuia.



VEZI ȘI: Nicolas Sarkozy, arestat. Cele șase afaceri care riscă să-i distrugă revenirea politică


Le Monde, cotidian supraregional francez care are un punct de vedere politic o tendență liberală de stânga, tratează pe larg subiectul arestării lui Nicolas Sarkozy, arătând și care au fost reacțiile politicienilor, dar și cine au fost protagoniștii afacerii care "l-a înfundat". Le Monde prezintă și care sunt cele șase afaceri care îl pot distruge definitiv. 

Le Figaro, ziar cotidian conservator francez, tratează mult mai succint subiectul arestării lui Nicolas Sarkozy. Publicația prezintă dușmanii, prietenii și atuurile pe care le are fostul președinte al Franței. De asemenea, Le Figaro face referire și la șansele pe care Nicolas Sarkozy le are de a se reîntoarce pe scena politică. 

Le Parisien, cotidian francez, tratează, de asemenea, succint această temă, alegând să prezinte subiectul în sine și reacțiile politicienilor.

Le Point, săptămânal cu orientare editorială liberală, prezintă subiectul doar printr-o știre inițială, fiind publicată printre alte știri de importanță mai mică.

La Tribune, săptămânal francez, tratează arestarea lui Nicolas Sarkozy printr-un singur subiect, știrea având titlul diferit față de celelalte ziare care anunțau simplu că fostul președinte a ajuns după gratii: "Arestarea lui Nicolas Sarkozy, o premieră pentru un fost președinte".

L'Express, ziar "nici de dreapta, nici de stânga", așa cum se descrie, are o știre principală despre Facebook, subiectul cu fostul președinte al Franței fiind "ascuns" printre alte subiecte.

Libération, cotidian considerat a fi un ziar de stânga, are pe prima pagină mai multe știri despre arestarea lui Nicolas Sarkozy.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat preventiv, marţi dimineaţă. Este acuzat de presupuse fapte de trafic de influenţă. O sursă judiciară, care a furnizat informațiile, a declarat, pentru AFP, că este o măsură fără precedent împotriva unui fost șef al statului francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel