Nicolăescu: Băsescu n-a apelat la sistemul medical românesc: M-am autosesizat

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu a declarat, duminică seară la România TV, că președintele Traian Băsescu a refuzat să apeleze la sistemul medical românesc atunci când a avut nevoie de intervenţia chirurgicală pentru hernia de disc. Nefiind informat, conform procedurii, în privința problemei medicale a șefului statului, Nicolăescu a explicat că a fost nevoit să se "autosesizeze".

"Eu cred că domnul Băsescu n-a fost corect. Domnul Băsescu n-a apelat instituţional, atunci când a avut acea problemă de sănătate, la sistemul medical românesc. Conform legii, ar fi trebuit să-l sune pe ministrul Sănătăţii care trebuia imediat facă o comisie medicală care să se exprime. Domnul preşedinte a pus-o pe consiliera-purtător de cuvânt să vorbească cu un prieten, prietenul a vorbit cu alt prieten, s-a dus la alt prieten ca să rezolve. Peste şapte ore m-am autosesizat şi m-am dus singur peste preşedinte la Spitalul Elias unde era internat şi i-am spus: 'Domnule preşedinte, ceea ce faceţi nu e corect. Eu am convocat comisie medicală'. O comisie din trei medici într-o oră l-a văzut şi a decis: 'Domnule preşedinte, nu avem condiţiile acum să facem o intervenţie chirurgicală. Vă urcaţi în avion şi plecaţi la Viena!'. Toate lucrurile erau rezolvate. Aceasta e realitatea. Acesta e adevărul", a declarat Eugen Nicolăescu.

Acesta a adăugat că, în urma unui consult al președintelui Traian Băsescu, care a durat 45 de minute, medicii au tras concluzia că situaţia era gravă.

"Când au ieşit mi-au spus: 'Spuneţi-i domnului preşedinte că lucrurile sunt grave şi nu mai putem întârzia un minut'", a mai adăugat ministrul Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel