Nicolae Ciucă, după dragările pe Bâstroe: Ambasadorul Ucrainei va fi prezent la MAE. I se va solicita o aprobare pentru a verifica lucrările

Nicolae Ciucă a vorbit despre dragările pe canalul Bâstroe.

Luni dimineață, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre problema dragărilor pe canalul Bâstroe din Delta Dunării:

„Astăzi, la Ministerul de Externe va fi prezent ambasadorul Ucrainei și i se va solicita ca în perioada următoare autoritățile române să primească aprobare pentru verificarea lucrărilor“, a spus premierul Ciucă.

„Este vorba despre niște lucrări care au impact asupra mediului și asupra Deltei Dunării și vrem să verificăm și să confirmăm aceste date. Niciuna dintre instituții nu poate verifica aceste date până nu ajungem pe canal. Domnul ambasador va fi la Ministerul Afacerilor Externe  și discuția va fi pentru obținerea aprobării pentru ca mijloacele noastre tehnice să poată merge pe canal și face măsurători“, a mai precizat premierul.

CITEȘTE ȘI     -    Dragări pe Bâstroe. Din punct de vedere militar, utilitatea canalului Bâstroe, egală cu zero. Se află în Ucraina și e posibil să fie atacat cu rachete din Marea Neagră în orice zi

Reamintim că Adina Vălean, comisar european, a spus recent că autoritățile de la Kiev au solicitat o „introducere a brațului Chilia în rețeaua de transport principal europeană“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel