Dragări pe Bâstroe. Din punct de vedere militar, utilitatea canalului Bâstroe, egală cu zero. Se află în Ucraina și e posibil să fie atacat cu rachete din Marea Neagră în orice zi

Val Vâlcu a vorbit despre dragarea canalului Bâstroe de autoritățile ucrainene.

Ucraina efectuează lucrări pe canalul Bâstroe și pe brațul Chilia al Dunării, iar comisarul european Adina Vălean a confirmat recent că autoritățile de la Kiev au solicitat o „introducere a brațului Chilia în rețeaua de transport principal europeană“.

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit la postul de televiziune Antena 3 CNN, la emisiunea Andreei Sava, despre dragările pe care Ucraina le face pe canalul Bâstroe pentru a permite intrarea pe acolo, ulterior pe brațul Chilia, navelor cu pescaj mare, inclusiv celor militare.

„Din punct de vedere militar, utilitatea canalului Bâstroe este egală cu zero. Atâta vreme cât Ucraina are acces pe canalul Sulina, pe această zonă protejată de NATO, eu nu văd rostul transferării traficului pe acolo. Este în Ucraina și este posibil să fie atacat cu rachete din Marea Neagră în orice zi. De cealaltă parte, pe canalul Sulina, navele ucrainene n-ar fi atacate cu rachete.

CITEȘTE ȘI     -     Tensiuni România - Ucraina, din cauza canalului Bâstroe. Chirieac: Este o crimă împotriva mediului. Nu poți distruge Delta Dunării

Această manevră fie a fost inflamată la noi și ucrainenii au dreptate, fie este o prostie uriașă a ucrainenilor.

În plus, apropo de ecologia din Delta Dunării, România contribuie foarte mult la stricarea rezervației. Nu s-au făcut decolmatări până la guvernatorul actual. În al doilea rând, apa de pe Bâstroe vine din zona pe care noi o controlăm, deci ar putea fi destul de ușor reglată, adică să-i lăsăm fără apă. Noi nu ne-am reparat nici ecluza dintre Razelm și Sinoe de 30 de ani“, a spus, la Antena 3 CNN, jurnalistul Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    Consilierul lui Zelenski, întrebat despre lucrările pe Bâstroe: Cred că avem acum și alte priorități, e război!

Despre războiul din Ucraina au discutat, în cadrul emisiunii Geostrategica, jurnalistul Val Vâlcu și analistul de politică externă H. D. Hartmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel