Nicolae Ceauşescu era arbitrajul video din anii 80. Ovidiu Ioaniţoaia, amintire incredibilă cu Tovarăşu

Jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia a povestit un episod amuzant cu Nicolae Ceauşescu în rolul principal. Se pare că, în anii 1980, acesta era VAR-ul folosit de jurnaliştii din presa sportivă. 

Ioanițoaia a dezvăluit cum, la finalul unui meci România - Ungaria, câștigat de maghiari dintr-un gol suspect de ofsaid, acesta, alături de alți colegi de la ziarul „Sportul” au trebuit să sune mai „sus” pentru a primi undă verde cum să scrie. S-a ajuns chiar la Nicolae Ceaușescu, iar dictatorul a trasat linia. În viziunea lui Ceaușescu a fost ofsaid, iar acest amănunt a apărut ulterior în cronica meciului. 

"Erau unii pricepuți, din secția de presă. Sau nu pricepuți, ci binevoitori. Dar erau unii care era complet aerieni, foarte plini de ei și își arogau o competență pe care n-o posedau. Noi, de bine, de rău, știam ce să scriem. Pentru asta eram plătiți. Ei erau un fel de satrapi, cărora nu le plăcea nimic și care numai despre Tovarășu' ar fi vrut să scrii. Erau și la sport, am stat odată după un gol... 

Fusese un meci România - Ungaria și se marcase un gol din ofsaid. Unii spuneau că a fost ofsaid, alții că nu. Știm că raporturile cu Ungaria au fost întotdeauna, sunt și probabil vor rămâne încordate, sensibile. Am sunat la secția de presă, pe linie ierarhică: Dom'le, cum abordăm subiectul? Iar ei au spus: Ne depășește, nu știm ce s-a întâmplat. Am întârziat revista pentru că, se pare, din ce mi-a ajuns mie la urechi, până la urmă a trebuit să-l întrebe pe Tovarășu'. Tovarășe, a fost ofsaid sau nu?

Că ne bătuseră ungurii și era un gol în discuție, nu voiau să se creeze conflicte. 

Nu știu în ce măsură e legendă sau nu și dacă întrebarea a ajuns la Ceaușescu sau nu. Noi le spuneam că trebuie să apară revista, ei spuneau: Nu, nu, așteptați! Revista n-a mai apărut joi, a apărut vineri. Până la urmă, cred că am spus că a fost ofsaid, nu mai știu exact", a povestit Ovidiu Ioaniţoaia, conform GSP.

Un arbitru român a eliminat... şoferul. "E suspendat? Cine conduce autocarul?"

Arbitrul George Găman, aflat la centrul partidei Petrolul - FC Voluntari, i-a arătat cartonaşul roşu şoferului autocarului celor de la Petrolul Ploieşti. 

Totul după ce în minutul 88, Găman a indicat penalty pentru Voluntari. Gazdele au protestat vehement, atât în teren, cât şi pe bancă. George Găman a dat şi un cartonaş roşu, însă cel căruia i-a fost arătat este nimeni altul decât şoferul autocarului. 

Un fan care a înțeles ridicolul momentului a strigat: „E suspendat pentru meciul viitor? Cine va conduce autocarul?”, scrie GSP.

Antrenorul ploieştenilor, Nae Constantin, a criticat implementarea VAR şi spune că nimeni nu a explicat cum va funcţiona. 

”E ok pentru mine. VAR-ul ajută fotbalul românesc, discuțiile sunt din ce în ce mai puține. Urmăream acum la Digi, vreau să le spun că la Ploiești nu a venit nimeni să ne explice, de aceea sunt întrebări. E o fază interpretabilă (n.r.- penalty-ul acordat celor de la FC Voluntari), și golul nostru anulat...

Greșeli am făcut și vom mai face, important e să le eliminăm pe cele mari. Nu știu ce să mai apară. Cu siguranță, vine Irobiso, l-am legitimat. Îmi doresc jucători peste ce avem noi, dacă reușim să-i aducem, suntem mulțumiți. Budescu am tot discutat, el trebuie să se recupereze. E binevenit dacă vrea să se recupereze cu noi. Trebuie să ia cea mai bună decizie pentru el când va fi apt”, a declarat Nae Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel