Neymar, desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia. Jucătorul pentru care s-a plătit scump transfer primește pentru a șasea oară titlul onorific

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Atacantul celor de la Paris Saint-Germain a fost numit fotbalistul anului 2022, în Brazilia.

 

 

Neymar, atacantul echipei franceze Paris Saint-Germain, a fost desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia, fiind recompensat cu trofeul "Samba Gold", informează L'Equipe.

Cel mai scump fotbalist al planetei cucereşte, astfel, pentru a şasea oară în cariera sa acest trofeu, decernat de Sambafoot, pe care l-a mai obţinut în 2014, 2015, 2017, 2020 şi 2021.

La feminin, trofeul a revenit jucătoarei Debinha (129 de selecţii, 57 de goluri), în timp ce premiul rezervat celui mai bun fotbalist sub 20 de ani a revenit atacantului Endrick (Palmeiras), care va evolua din 2024 la Real Madrid.

Neymar, în vârstă de 31 de ani, a adunat 124 de selecţii în reprezentativa ţării sale, pentru care a marcat 77 de goluri, două dintre ele la Cupa Mondială din Qatar, unde Selecao a fost eliminată în sferturile de finală.

Graţie celor două reuşite de la CM 2022, Neymar l-a egalat pe legendarul Pele, decedat recent, în fruntea clasamentului istoric al golgheterilor selecţionatei Braziliei.

Neymar a sosit în vara anului 2017 la Paris Saint-Germain, după ce clubul francez a achitat suma de 222 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului brazilianului cu fostul său club, FC Barcelona, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel