Profesorii școlilor publice din New York, OBLIGAȚI să se vaccineze

Pexels
Pexels

Profesorii școlilor publice din New York vor fi nevoiți să se vaccineze dacă vor să se întoarcă la catedră. 

Profesorii şi personalul auxiliar al şcolilor publice din New York vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat luni primarul metropolei americane, Bill de Blasio, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

Ordinul de vaccinare va fi emis de Departamentul pentru sănătate al oraşului şi va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii Departamentului pentru educaţie. Aceştia vor trebui să fie vaccinaţi cu cel puţin prima doză până la data de 27 septembrie, conform lui de Blasio.

"Dorim ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure de-a lungul întregului an", a declarat primarul într-o conferinţă de presă. 

Israelul vaccinează copiii

Israelul doreşte să îşi vaccineze elevii împotriva noului coronavirus în timpul orelor de curs odată cu începerea noului an şcolar, preconizată pentru 1 septembrie, informează Agerpres, citând DPA.

Vaccinarea se va face cu acordul părinţilor, au anunţat luni autorităţile guvernamentale însărcinate cu lupta împotriva coronavirusului.

Au fost vaccinați și copii cu vârste de 5 ani

Israelul a vaccinat copii cu vârste de peste 12 ani, dar în anumite cazuri excepţionale şi copii cu vârste de cinci ani. Totuşi, excepţiile se aplică unor copii care sunt în mod deosebit expuşi în faţa riscurilor medicale - spre exemplu din cauza obezităţii extreme, bolilor cronice severe de plămâni şi a problemelor cardiace.

Această ţară, cu o populaţie de 9,4 milioane de locuitori, încearcă să încetinească rata de transmitere a noului coronavirus printr-o nouă campanie de vaccinare.

Vezi și: Loterie pentru cei vaccinați complet, cu premii de 15 milioane de lei

Profesori vaccinați în valul trei în România

În luna februarie 2021 aproape 70.000 de cadre didactice erau vaccinate, ceea ce reprezenta, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 20% din total, scrie Mediafax. Acesta spera că până în 10 martie numărul va crește la 120.000, ceea ce, procentual, înseamnă mai mult de o treime din angajații din sistem.

Vezi și: Sute de studenți, exmatriculați pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel