Netanyahu, pact ONU privind migraţia, refuz: ”Este ceea ce am făcut şi vom continua să facem”

Sebastian Florea / 20 noi 2018 / 16:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Israelul nu va semna Pactul ONU privind migraţia, anunţă premierul Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că ţara sa nu va semna Pactul ONU privind migraţia, document care ar urma să fie aprobat în luna decembrie la Summitul ONU de la Marrakech, transmit AFP şi EFE. ''Am dat instrucţiuni Ministerului Afacerilor Externe să nu semneze Pactul mondial pentru migraţie. Noi suntem angajaţi faţă de supravegherea frontierelor noastre în faţa sosirii migranţilor ilegali.'', a indicat şeful executivului israelian într-un comunicat de presă.

'Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată' a fost aprobat în iulie acest an de toate cele 193 de state membre ale ONU cu excepţia SUA, ţară care s-a retras anul trecut. Pactul, care urmează să primească votul final în decembrie, abordează chestiuni precum motivaţia migranţilor, modul în care pot fi protejaţi şi integraţi în noi comunităţi.

Summitul ONU de la Marrakech

Documentul a provocat controverse în Uniunea Europeană. Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Ungaria şi Bulgaria au anunţat că nu intenţionează să semneze acest pact. Pactul urmează să fie supus aprobării la Summitul ONU de la Marrakech (Maroc), din 11-12 decembrie, înainte de a fi adoptat ca rezoluţie oficială de Adunarea Generală a ONU, în ianuarie 2019. Textul documentului include o serie de principii - apărarea drepturilor omului, recunoaşterea suveranităţii naţionale etc. - cuprinde un set de măsuri pentru a ajuta ţările să facă faţă provocărilor implicate de migraţie.

Numărul migranţilor la nivel mondial este estimat la 258 de milioane, ceea ce reprezintă 3,4% din populaţia mondială. Potrivit autorităţilor israeliene, aproximativ 40.000 de migranţi africani, în special eritreeni şi sudanezi, intraţi ilegal în Israel trăiesc în prezent în această ţară.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25