Urmărește emisiunea live


Netanyahu, atacat dur de Bill Clinton

Bill Clinton crede că premierul israelian Benjamin Netanyahu "nu este omul" care să încheie un acord de pace în Orientul Mijlociu. Criticile fostului președinte american față de guvernul israelian contrastează cu poziția altor lideri democrați, dar și cu cea a potențialului candidat la prezidențiale Hillary Clinton.

Aflat weekendul acesta la o strângere de fonduri în Iowa, fostul președinte a fost de acord cu sugestia că premierul israelian "nu este omul" care să implementeze pacea în regiunea măcinată de conflicte militare. 

Clinton a încuviințat când i s-a sugerat că "dacă nu îl forțăm noi (pe Netanyahu) să facă pace, nu vom avea pace.

"În primul rând, sunt de acord cu asta, a reacționat Clinton. Dar, în 2000, l-am făcut pe Ehud Barack să fie de acord cu un lucru pe care nu cred că Rabin l-ar fi acceptat, iar Rabin a fost ucis pentru că a oferit pământ palestinienilor".

Remarcile, care au părut să treacă neobservate, au fost publicate de ziarul israelian liberal Ha'aretz. Comentariile lui Bill Clinton contrastează puternic cu cele ale soției sale, Hillary Clinton, care a susținut modul în care Netanyahu a gestionat ultimul conflict armat cu Gaza.

Administrația Obama a fost și ea mai puțin critică față de politica Israelului, în ciuda faptului că eforturile de promovare a păcii ale secretarului de stat John Kerry au sucombat anul acesta.

Obama, despre criticile privind Siria: Rahat de cal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel