Obama, despre criticile privind Siria: Rahat de cal!

Foto: npr.org
Foto: npr.org

Președintele Barack Obama și-a ieșit din fire în prezența unor legislatori care au sugerat în cadrul unei întâlniri private că ar fi trebuit să-i înarmeze pe rebelii din Siria, numind criticile "rahat de cal" (în engl. horseshit), potrivit unor surse The Daily Beast.

Politica externă a președintelui Obama, mai ales cea privind Orientul Mijlociu, este intens criticată atât de lideri ai Partidului Republican, cât și de cei din propria formațiune, Partidul Democrat. Cele mai recente atacuri, și cele mai tăioase, au venit din partea fostului secretar de stat al SUA în timpul primului mandat al lui Obama, Hillary Clinton, care a acuzat că eșecul politicii externe a liderului american a condus la ascensiunea jihadiștilor în Irak.

Barack Obama a invitat recent o duzină de parlamentari din Camera Reprezentanților și din Senat pentru o discuție despre politica externă. Doi legislatori prezenți la întâlnire susțin că Obama a devenit vizibil agitat după ce i s-a reproșat că tergiversează un răspuns la solicitările rebelilor sirieni privind livrările de arme.

Hillary Clinton a dat de pămănt cu Obama

Potrivit celor doi, senatorul Bob Corker l-a întrebat pe Barack Obama o întrebare lungă în care a inclus critici caustice despre cum a administrat președintele probleme precum Siria, ISIS, Rusia și Ucraina. Președintele a apărat politica administrației sale în cazul Siria, spunând că ipoteza susținută de unii, că înarmarea rebelilor ar fi condus la un deznodământ mai bun în Siria, este "rahat de cal".

Oficiali ai Casei Albe au confirmat schimbul de replici între Obama și Corker, dar au refuzat să confirme dacă președintele a folosit termenul "rahat de cal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel