EXCLUSIV  Netanyahu anulează vizita în România. Val Vâlcu: "Se teme să nu fie arestat"

Amânarea vizitei premierului Benjamin Netanyahu în România pentru că ar fi avut programată o altă întâlnire oficială în America de Sud, este în mod clar un pretext, consideră Val Vâlcu. Jurnalistul spune că gestul ridicol și prostesc al lui Ludovic Orban de a depune plângere pentru înaltă trădare pe numele premierului României își arată roadele. 

"Faptul că Netanyahu are programată o vizită în America Centrală este în mod evident un pretext. El nu vine pentru că se teme să nu-l aresteze," spune ironic Val Vâlcu. "Dacă premierul Dăncilă este suspectă de înaltă trădare, trădarea a făcut-o cu Netanyahu, nu? Deci, în acest caz intră și el la trădare în lotul Dăncilă," continuă în același mod jurnalistul.

Vâlcu spune că este normal ca premierul israelian să nu-și mai dorească să vină în România, după un gest absolut ridicol al șefului principalului partid de opoziție din România. 

"Într-o țară în care premierul este anchetat pentru înaltă trădare pentru că ar fi avut înțelegeri secrete cu premierul Israelului este normal să nu te duci. Aici ieșim din ridicolul prostiei lui Ludovic Orban și intrăm cu adevărat în afectarea relațiilor cu o țară cu care ai un parteneriat. Indiferent ce zice propaganda anti PSD, gestul lui Orban are consecințe, la fel cum gestul lui Tudose de a-și da demisia atunci când urma să vină premierul Japoniei la București a fost o gafă diplomatică fără precedent. La fel, prostia lui Orban își arată roadele. Una era dacă această plângere o făcea un ONG oarecare, specializat în denunțuri, că avem slavă Domnului și din astea și este cu totul altceva când plângerea o face liderul principalului partid de opoziție și cu pretenții de premier. Când un prezumtiv premier coboară atât de jos, poți să ai astfel de reacții de la premierul în funcție al unui stat partener cum este Israelul," a spus Val Vâlcu.

Anularea vizitei lui Netanyahu 

Antena 3 a anunțat în această seară că premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a amânat vizita în România.

Conform unui anunț inițial, Benjamin Netanyahu ar fi trebuit să ajungă în România în luna august, atunci când se convenise organizarea unei ședințe comune de guvern româno-israeliană.

Amânarea vizitei a fost motivată de premierul israelian de faptul că în aceeași perioadă ar trebui să facă o vizită în America Centrală.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel