Netanyahu: Ancheta ONU, o traverstire a justiției

Într-o conferință de presă comună cu ministrul de Externe britanic, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hamas că folosirea civililor drept scut uman este "o dublă crimă de război", una "extraordinar de cinică, inumană și grotească".

Netanyahu a criticat Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, după ce organismul internațional a deschis o anchetă pentru a afla dacă Israelul a comis crime de război în Gaza.

"Este o travestire a justiției, o travestire a dreptății, o travestire a bunului simț, o travestire a adevărului", i-a spus Netanyahu secretarului britanic pentru Apărare, Philip Hammond, potrivit presei israeliene.

"Această folosire a scuturilor umane este extraordinar de cinică. Este grotească. Este inumană. Dar ce este la fel de grotesc este că Israelul este condamnat de Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU", a continuat Netanyahu.

Hamas refuză armistițul cu Israel

Premierul israelian a explicat că nu poate să ofere atacatorilor palestinieni imunitate și impunitate, exprimându-și regretul pentru fiecare civil prins în schimbul de focuri.

"Cred că dvs, ca reprezentant al Marii Britanii, aveți o înțelegere specială, cel puțin o înțelegere istorică, a ceea ce se întâmplă cu Israel. Într-un singur moment democrația a fost lovită cu aceste proiectile ale morții: Marea Britanie în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Israel trece printr-un bombardament similar acum", a spus Betanyahu.

În aceeași notă, ministrul de Externe al Israelului, Avigodor Lieberman, a comparat Hamasul cu naziștii, spunând că organizația palestiniană vrea "anihilarea evreilor".

Britanicul Hammond a subliniat nevoia unui final rapid al conflictului din Gaza, arătând că vina pentru declanșarea violențelor o poartă Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel