Nereguli grave, descoperite la taximetriștii din aeroporturi

Polițiștii au sesizat probleme grave la taximetriștii din aeroporturi. În doar două zile au fost date sute de sancțiuni.

Oamenii legii au anunțat cifrele ultimului control pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, dar și pentru prevenirea încălăcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată. "În două zile, au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost aplicate aproape 350 de sancțiuni contravenționale. Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite", informează Poliția Română.

Amenzi de peste 17.000 de lei  

 Poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.000 de lei."Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 sancțiuni pentru alte abateri.De asemenea, la data de 31 mai a.c., polițiștii de la transporturi feroviare, sprijiniți de polițiști rutieri, au acționat pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată. Astfel, poliţiştii au verificat peste 580 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale", se arată în comunicatul IGPR.

Dintre sancţiunile aplicate, 214 au fost date pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 49 de sancțiuni pentru constatarea unor alte abateri.

Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel