Nehammer face presiuni și pe UE: Ceva trebuie să se schimbe pentru a reduce povara enormă cauzată de numărul mare de cereri de azil

Karl Nehammer cere măsuri din partea Uniunii Europene.

După ce ieri, Karl Nehammer a susținut că în continuare se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, cancelarul Austriei a postat un mesaj pe Twitter în care cere Uniunii Europene să ia măsuri pentru a „reduce povara enormă cauzată de numărul mare de cereri de azil“:

„În 2022, Austria a fost cel mai grav afectată de creșterea presiunii migrației. În sfârșit, ceva trebuie să se schimbe în UE pentru a reduce povara enormă cauzată de numărul mare de cereri de azil. Protecția eficientă a frontierelor externe ale UE este esențială pentru aceasta“, a scris Karl Nehammer pe Twitter.

Cancelarul de la Viena s-a opus pe 8 decembrie 2022, la Consiliul JAI, aderărrii României și Bulgariei la Spațiul Schengen, pe motiv că intrarea celor două țări ar favoriza migrația în spațiul european, implicit în Austria.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

De curând, Elvenția a susținut că migrația ilegală s-a triplat anul trecut, iar cei mai mulți imigranți au intrat în țară dinspre Austria și Italia.

Creșterea substanțială de anul trecut „se datorează în principal intrării neregulate a migranților în Elveția prin granița de est, precum și prin granița de sud”, potrivit OFDF.

De asemenea, retorica lui Karl Nehammer împotriva României s-a dovedit nefondată, deoarece migranții continuă să forțeze granițele Uniunii Europene, iar în acest an, în nici 3 săptămâni, 5.500 de cetățeni străini au încercat să intre pe la granița Serbiei cu Ungaria. 

Datele Frontex au contrazis la rândul lor poziția cancelarului austriac, mai ales după votul acordat Croației pentru aderarea la Spațiul Schengen. Astfel, potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, votul acordat Croației va duce inevitabil la provocări și mai mari în această regiune (n.r. - granița Croației), extinzând considerabil lungimea frontierei externe a UE.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Aderarea la Schengen. Tomac: Sentimentul meu e că și altor țări le-a convenit respingerea României. Curtea Europeană de Justiție, singura șansă de câștig

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel