Negrescu. Preşedinţia României la Consiliul UE: a ţării şi a cetăţenilor, nu a politicienilor

Victor Negrescu
Victor Negrescu

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este a ţării şi a cetăţenilor, nu a politicienilor, susţine ministrul Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, vineri, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este a ţării şi a românilor, 'nu este despre partide sau despre politicieni.'

'Eu cred sincer că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este în primul rând despre România, este în primul rând despre cetăţenii săi şi nu este despre partide, nu este despre politicieni, în niciun caz nu este vorba despre un ministru sau despre un guvern sau oricine altcineva. Este datoria mea ca şi garant al bunei organizări a acestei preşedinţii, să mă asigur că preşedinţia rămâne a cetăţenilor şi a României, nu a dezbaterii politice interne sau de altă natură', a afirmat Negrescu.

El a spus că îşi doreşte ca în următoarele luni, parlamentarii să voteze cu întâietate un program cu priorităţile privind preşedinţia României la Consiliul UE.

'Da, mi-aş dori să finalizăm acest proces cât mai repede, ca în prima jumătate a acestui an să avem deja o discuţie amplă în Parlament şi votarea unui program prioritar, preliminar, cu o listă iniţială de priorităţi', a afirmat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, referindu-se la pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE anul viitor.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29