Negrescu: Noua arhitectură bugetară europeană

Victor Negrescu. foto: MAE
Victor Negrescu. foto: MAE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, în această săptămână, la conferinţa la nivel înalt cu tema 'Perspective pentru viitorul nostru - Elaborarea cadrului financiar multianual', organizată de Comisia Europeană.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, în această săptămână, la conferinţa la nivel înalt cu tema 'Perspective pentru viitorul nostru - Elaborarea cadrului financiar multianual', organizată de Comisia Europeană în pregătirea dezbaterii de către colegiul comisarilor a politicii pe termen lung în ceea ce priveşte bugetul Uniunii Europene, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Victor Negrescu a arătat, în intervenţia sa, că proiectarea noii arhitecturi bugetare europene ar trebui să fie fundamentată pe o evaluare a funcţionalităţii actualului cadru financiar, subliniind necesitatea conturării unui cadru care să confere predictibilitate în atingerea obiectivelor politice pe termen lung ale Uniunii, arată sursa citată.

'Pledăm în favoarea elaborării unui cadru financiar multianual simplificat, transparent şi flexibil, care să confere predictibilitate în atingerea obiectivelor pe termen lung ale Uniunii Europene. În acest sens, susţinem menţinerea unor alocări financiare adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună, care şi-au demonstrat capacitatea de se adapta circumstanţelor în continuă schimbare, precum şi eficienţa în oferirea unui răspuns adecvat cerinţelor şi aşteptărilor cetăţenilor', a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

De asemenea, Victor Negrescu a reiterat faptul că viitorul buget european va fi unul dintre dosarele-cheie pe care România le va gestiona pe durata exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Evenimentul găzduit, la Bruxelles, de Centrul European de Strategie Politică, a reunit o serie de personalităţi marcante precum preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru Locuri de Muncă, Creştere Economică, Investiţii şi Competitivitate, comisarul european pentru Buget şi Resurse Umane, Günther H. Oettinger, comisarul pentru Politica Regională, Corina Creţu, preşedintele Grupului la Nivel Înalt pentru Resurse Proprii, Mario Monti, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii şi agenţii europene, precum şi ai autorităţilor naţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel