Neamţ. Accidente grave pe pârtie

Pârtia Cozla redeschisă la Piatra Neamț
Pârtia Cozla redeschisă la Piatra Neamț

Mai multe accidente grave s-au produs în acest weekend pe pârtia din Piatra-Neamţ, după ce persoane care au venit să schieze s-au ciocnit între ele sau au căzut.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că unul dintre cele mai grave accidente a avut loc duminică seara după ce doi schiori s-au ciocnit violent, în timp ce unul dintre ei cobora cu spatele. Din această cauză nu l-a observat pe celălalt schior care venea cu viteză din lateral. O victimă a fost transportată la Spitalul Judeţean cu suspiciune de fractură a bazinului şi fractură de femur. 'Echipa Salvamont a acordat primul ajutor şi, după un tratament termic şi o imobilizare specială cu targa canadiană, victima a fost tractată cu un utilaj şenilat până la autospeciala SMURD. Acţiunea a fost dificilă, iar victima acuza dureri foarte mari, prezentând şi simptomele unui început de şoc post-traumatic', a spus Raul Papalicef.

Alte două accidente

Tot duminică, o tânără de 16 ani a suferit un traumatism de membru inferior în urma unei căderi. Echipa Salvamont a imobilizat piciorul victimei şi a transportat-o până la baza pistei, de unde a fost preluată de SMURD. De joi, când a fost deschisă pârtia din Piatra-Neamţ, au avut loc şi alte accidente în urma cărora s-au înregistrat traumatisme cranio-cerebrale, fracturi şi alte traumatisme. Pe pârtia din Durău s-a înregistrat, duminică, un cetăţean din Republica Moldova a căzut şi a suferit un traumatism la picior. 

VEZI ȘI:

Ce se întâmplă la Bâlea Lac. Anunț de la meteorologi

Pârtia Cozla, redeschisă la Piatra Neamț


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel