Naufragiu în Mediterana. Un vas cu migranți, scufundat lângă Cipru

Descriere foto:

Cel puţin 16 persoane au murit după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi, la nord de Cipru.

Cel puţin 16 persoane au murit şi 30 sunt date dispărute, miercuri, după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul coastelor de nord ale Ciprului, a relatat agenţia de presă Anadolu, citată de AFP. Alţi 100 de pasageri ai ambarcaţiunii, ale cărei provenienţă şi destinaţie nu se cunosc deocamdată, au fost salvaţi.

Naufragiul s-a produs în dreptul oraşului cipriot Gialousa. Ciprul este divizat începând din 1974, an în care armata turcă a invadat treimea de nord a insulei ca reacţie la o lovitură de stat a ciprioţilor greci care intenţionau să alipească insula la Grecia.

Creştere masivă a cererilor de azil

Până în prezent, autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) a fost recunoscută doar de Ankara. Tratativele pentru reunificarea insulei sunt suspendate după eşecul, în 2017, a unei runde de negocieri mediate de ONU.

Începând din septembrie 2014, peste 1.700 de migranţi au ajuns pe coastele Ciprului - ţară cu un milion de locuitori - la bordul unor ambarcaţiuni. Autorităţile cipriote au tras deja un semnal de alarmă ca urmare a creşterii masive a cererilor de azil. Potrivit datelor ONU, Ciprul se situează pe poziţi a patra dintre ţările Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul acestor cereri raportat la populaţie.

Vezi și: Migrație în Europa. Salvini: ”Singura soluție la criză...”
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26