NATO a început exerciții militare aeriene în regiunea Mării Baltice

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Alianța Nord-Atlantică a început exerciții militare aeriene în regiunea baltică.

Mai multe state membre NATO au început exerciții de antrenament în regiunea Mării Baltice, în timp ce alianța militară transatlantică își consolidează apărarea estică în fața ofensivei Rusiei în Ucraina.

Forțele aeriene din Ungaria, Germania, Republica Cehă, Italia, Turcia, Estonia, Letonia, Lituania și Regatul Unit participă la exerciții. Finlanda, candidata NATO, este, de asemenea, implicată în exerciții.

„Seria de exerciții integrează avioane de luptă și de sprijin și avioane de avertizare timpurie aeropurtate NATO”, a precizat Alianța Nord-Atlantică într-un comunicat.

„Experimentele realiste antrenează forțele aliate să descurajeze și – dacă este necesar – să se apere împotriva oricărei agresiuni”, a adăugat NATO, conform Al Jazeera.

Liz Truss susţine că aliaţii trebuie să rămână fermi în sprijinul pentru Ucraina

Prim-ministrul britanic Liz Truss a declarat că aliaţii ar trebui să rămână fermi în privinţa Ucrainei şi să ignore tentativele de intimidare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează duminică Reuters.

Liz Truss, care s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi cu liderul francez Emmanuel Macron în prima sa deplasare externă în calitate de prim-ministru, a făcut apel la democraţiile cu aceleaşi valori să fie ferme împotriva "regimurilor autocrate".

Putin a dispus în această săptămână o mobilizare parţială a trupelor şi a abordat posibilitatea unui conflict nuclear. Truss susţine că Putin escaladează războiul din Ucraina pentru că nu câştigă şi că liderul de la Kremlin a făcut o greşeală strategică.

"Cred că nu a anticipat puterea reacţiei din partea lumii libere", a declarat Truss pentru CNN într-un interviu difuzat duminică.

"Nu ar trebui să ascultăm tentativele sale de intimidare şi ameninţările sale false. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să sancţionăm Rusia şi să continuăm să-i sprijinim pe ucraineni", a adăugat ea.

Liz Truss, care a devenit prim-ministru în această lună, a adoptat o linie dură împotriva Rusiei şi a Chinei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel