Muzeul comunismului: IICCMER, campanie privind strângerea de obiecte

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează o campanie de colecționare a obiectelor care au fost produse sau folosite în perioada comunistă.

Scopul acestei campanii este să constituie baza unui viitor muzeu despre crimele comunismului în România, iar până la constituirea acestuia, obiectele colecționate vor fi valorificate în expozițiile organizate de IICCMER.

”Campania este adresată tuturor celor care, alături de noi, sunt convinși de faptul că istoria recentă are nevoie de o ilustrare pe măsură: de la viața privată până la activitățile profesionale, sociale, culturale și de propagandă. Obiectele donate vor fi depozitate și conservate de IICCMER, urmând să fie valorificate prin variate activități expoziționale, educaționale, de memorializare, publicații etc.

IICCMER este deschis să primească orice fel de obiecte, însoțite pe cât posibil de cât mai multe date și informații („povestea" obiectului), pe care își rezervă apoi dreptul de a le selecta. În urma aprobării donației, se va înregistra un proces verbal și ulterior se va elibera un act de donație. Numele donatorului va însoți obiectul expus”, se arată pe site-ul IICCMER.

Cei interesați pot lua legătura cu Irina Hasnaș, coordonatorul de program, la adresa de e-mail [email protected].

(w670) Comunism 2

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel