Musulmani SUA. Instanța dă o lovitură ordinului executiv

O instanță de trei judecători a celui de-al nouălea circuit de Curte de Apel din SUA a respins joi încercarea guvernului de a interzice temporar accesul în țară al majorității refugiaților, informează Reuters.

Curtea a decis că refugiații care au relații cu o agenție de transfer trebuie excluși din ordinul executiv de interdicție semnat de președintele Donald Trump. Ordinul referitor la interzicerea călătoriilor în SUA pentru cetățenii a șase state cu populație majoritar musulmană nu se poate aplica, potrivit judecătorilor, nici bunicilor, unchilor, mătușilor și verilor celor care au reședința legală în Statele Unite.

Sentința de joi se adaugă la o serie de lovituri primite în instanțe de măsura decisă de Trump, prin care se interzice timp de 90 de zile accesul în SUA a persoanelor provenite din Iran, Siria, Libia, Somalia, Sudan și Yemen. Cei trei judecători au fost unanim de părere că puterea executivă nu a explicat suficient de convingător de ce este nevoie de interdicție chiar și împotriva rudelor apropiate a rezidenților și a refugiaților pentru care garantează o agenție de transfer.

În iunie, Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că ordinul prezidențial poate fi implementat limitat, dar nu se poate aplica persoanelor care au relații de bună-credință cu entități sau persoane din SUA. Guvernul a considerat că interpretarea se aplică într-un număr restrâns de cazuri, dar statul Hawaii atacat punctul de vedere guvernamental într-o instanță locală. Aceasta a dat dreptate statului împotriva administrației federale de la Washington, iar Curtea de Apel a susținut joi sentința instanței inferioare, arătând că "este greu de văzut cum se poate considera că un bunic, un nepot, o mătușă, un unchi, un cumnat sau un văr nu are o relație bona fide (de bună-credință, n. red.) cu rude din Statele Unite", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel