Urmărește emisiunea live


Mureș: Tânăr de 18 ani, arestat după ce a dat foc clopotniței

Un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia, comuna Suplac, a fost reţinut de poliţişti, fiind bănuit că a incendiat clopotniţa Bisericii Reformate din sat, în urmă cu o noapte, care a ars în totalitate.

"Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat şi reţinut ieri, 8 februarie a.c., un tânăr bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. În fapt, la data de 08 februarie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Târnăveni au fost sesizaţi prin Apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în clopotniţa Bisericii Reformate din localitatea Idrifaia, comuna Suplac, ar fi izbucnit un incendiu. Din primele verificări efectuate de poliţişti, au rezultat indicii care au condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat în mod intenţionat, fiind identificat un tânăr, de 18 ani, din localitatea Idrifaia, bănuit de comiterea faptei. (...) În baza probatoriului administrat, la data de 8 februarie a.c., faţă de tânăr, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş", a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Prejudiciu de 50 000 euro

Potrivit IPJ Mureş, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la aproximativ 50.000 de euro, iar tânărul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târnăveni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a precizat că pentru stingerea incendiului de la Idrifaia, izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, au intervenit pompierii militari de la Secţia Târnăveni, însă clopotniţa a ars în totalitate.

"Nu a fost pericol de propagare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiune intenţionată cu flacără deschisă", a precizat ISU Mureş, conform Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel