Muntenegru NATO. Putin: Decizia lui Trump, o provocare

Putin susţine că 90% din teritoriul Siriei a fost eliberat
Putin susţine că 90% din teritoriul Siriei a fost eliberat

Rusia a calificat joi ca fiind ''profund eronată'' decizia președintelui american Donald Trump de a aproba aderarea Muntenegrului la NATO, estimând că demersul respectiv fragilizează stabilitatea Europei, relatează AFP.

Considerăm că integrarea Muntenegrului în NATO este profund eronată, că ea contravine intereselor primordiale ale acestei țări, că aduce atingere stabilității în Balcani și în Europa în general, a declarat Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

Aderarea Muntenegrului la NATO reflectă logica confruntării pe continentul european, introducerea de noi linii de demarcație, a denunțat diplomația rusă.

Președintele american, Donald Trump, a dat marți undă verde aderării la NATO a Muntenegrului, care ar urma astfel să devină cel de-al 29-lea membru al Alianței Nord-Atlantice.

Viitoarea aderare a țării la NATO îi divizează pe cei 620.000 de locuitori ai micii republici ex-iugoslave, unde opoziția prorusă cere un referendum în această problemă. În 2015 au izbucnit manifestații violente pentru a contesta decizia fostului premier muntenegrean Milo Djukanovic.

Rusia a calificat deja în trecut drept o provocare extinderea NATO în Balcani, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel