Muncitori români, abandonaţi de angajator într-o parcare din Germania, după ce şi-au cerut banii. "Din acel moment, au rămas fără adăpost şi am avut grijă de ei"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Trei români au fost abandonaţi în parcarea unui supermarket din Halver, după ce i-au cerut angajatorului banii munciți.

Trei români au solicitat duminică, 3 septembrie, intervenţia poliţiei la o fermă din Kotten, landul Renania de Nord-Westfalia, după ce angajatorul le-a confiscat paşapoartele. Potrivit presei germane, bărbatul în vârstă de 47 de ani le-a luat documentele din motive financiare. Ulterior, aceştia au fost abandonaţi în parcarea unui supermarket din Halver.

Conform relatărilor publicaţiei LokalDirekt, angajaţii români ar fi trebuit să plătească contravaloarea echipamentului de lucru furnizat de fermier din munca prestată, fapt ce a dus la un conflict care s-a încheiat cu confiscarea documentelor. Poliţia judiciară din Meinerzhagen a început o anchetă în acest caz, iar angajatorul a fost interogat primul, fiind acuzat de sechestrare de documente oficiale.

Biroul de ordine publică s-a ocupat de îngrijirea românilor, a declarat Lutz Eicker, şef la instituţia menţionată, scrie Rador, citând ziarulromanesc.de. Cele trei persoane care au denunţat fermierul sunt două femei şi un bărbat din România. Sezonierii aveau doar fotografii cu paşapoartele în telefoanele mobile.

Municipalitatea le-a dat bani pentru repatriere

După ce au depus o plângere, românii au fost nevoiţi să părăsească ferma din Kotten în aceeaşi zi, a spus Eicker. Apoi, muncitorii au fost duşi în parcarea supermarketului. Acolo era încă un alt bărbat care ar fi trebuit să lucreze la fermă. "Din acel moment, au rămas fără adăpost şi am avut grijă de ei", a spus Eicker, precizând că a găsit cazare în oraş pentru cele patru persoane.

Vineri, 8 septembrie, cei patru au fost preluaţi de un şofer pentru a se întoarce în România. Potrivit şefului biroului de ordine publică, municipalitatea le-a acordat o mică sumă de bani pentru repatriere. La momentul plecării, ei încă nu primiseră paşapoartele de la bărbatul de 47 de ani.

Vezi și: Muncitori români, păcăliți în Italia de un conațional. Au plecat cu buzunarele goale, după trei luni de muncă. Nu le-au ajuns banii nici să se întoarcă acasă 

 "Sunt bunic. În România, am doi nepoţi frumoşi şi, dacă rămân aici, pentru ei o fac". Muncitor român, exploatat în Italia: Să protestez? Cu ce forţă? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel