Muncitori români, păcăliți în Italia de un conațional. Au plecat cu buzunarele goale, după trei luni de muncă. Nu le-au ajuns banii nici să se întoarcă acasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Boris Hamer)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Boris Hamer)

Un grup de 19 români care au lucrat în Italia timp de trei luni se confruntă cu o situaţie incredibilă. După trei luni de muncă, în construcţii, nu au fost plătiţi de angajatorul român. 

Cazul lor a fost adus în atenţia publicului de către Florin, unul dintre muncitori, în emisiunea "Acces Direct".

Bărbatul a relatat cum, sub promisiunea unui salariu decent, el şi colegii săi au fost duşi în Italia de către Daniel, un angajator român originar din Războieni, judeţul Iaşi, dar cu o firmă de construcţii în Bucureşti, scrie Rador, citând rotalianul.com. Lucrătorii au avut contracte de muncă în România, dar au fost detaşaţi în Italia, unde au lucrat la faţadele unor clădiri. În contract scria că salariul era de 4.000 de lei lunar, dar angajatorul le-a promis că le va da 1.600 de euro.

"El ne-a dat acolo mâncarea şi cazarea, nu scria asta în contract, ne-a zis-o el, din gură, dar la sfârşitul fiecărei luni ar fi trebuit să ne dea salariul din care să oprească banii de mâncare", a spus bărbatul.

"Am ajuns în Italia pe 11 ianuarie şi pe 12 am început munca. Ne-am înţeles cu 1.600 de euro pe lună pentru opt ore de muncă pe zi, programul de la 8 până la 17:00", a mai relatat muncitorul român. Pentru Florin şi colegii săi, munca a continuat timp de trei luni, însă plata promisă nu a sosit niciodată.

"Ne-a dat numai 230 de euro ca să avem de-un biscuite"

"Am ajuns acolo, toate bune şi frumoase, ne-am pus la muncă. După o lună, aşteptam banii, dar a zis că nu are de unde să ne dea, că nu i-a dat italianul banii şi că abia ne plăteşte salariile", a spus Florin, descriind răspunsul dat de Daniel la cererile repetate de plată.

"În trei luni, ne-a dat numai 230 de euro ca să mai avem acolo, de-un biscuite, de-o sticlă de apă".

Cei 19 români susţin că au fost înşelaţi. Ei au plecat din Italia cu buzunarele goale după trei luni de muncă.

"Când am plecat de acolo, mi-a dat 100 de euro ca să ajung în ţară, am dat 80 de euro pe bilet şi mi-a mai rămas 20 de euro", a spus Florin. "De la Bucureşti, cu cei 20 de euro trebuia să ajung în Neamţ, la mine în zonă, dar nu mi-au ajuns banii".

Proprietarul firmei de construcţii l-ar fi ameninţat pe Florin şi pe soţia acestuia, Lenuţa, că-i va da în judecată dacă vor mai susţine public că nu i-a plătit pe muncitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel