Mugur Isărescu: Nu va fi o avalanşă de scumpiri

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu,  a transmis în cadrul conferinței de la BNR mesaje prin care a susținut direct Guvernul în fața criticilor făcute de unii analiști cu privire la acordul la care s-a ajuns în aceste zile cu FMI. Isărescu a afirmat că impactul noilor taxe și impozite  nu va fi unul prea mare pentru economie, acesta fiind limitat undeva la 0,2%", fiind de părere că nu va exista o "avalanşă de scumpiri".

Majorările de taxe anunţate pentru anul viitor vor avea un efect limitat asupra inflaţiei, de 0,2%, conform evaluărilor Băncii Naţionale a României, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

'Conform datelor noastre preliminare şi unor prime evaluări, impactul este limitat la 0,2% şi consecinţele unui lanţ sunt limitate. Probabil că vom schimba numai balanţa riscurilor de la o balanţă echilibrată spre o balanţă uşor superioară, uşor în creştere', a declarat Mugur Isărescu întrebat despre efectul majorărilor de taxe.

 De asemenea, guvernatorul a precizat că nu vede o avalanşă de scumpiri în lanţ ca urmare a aplicării majorărilor anunţate.

 Printre măsurile de creştere a veniturilor bugetare în anul următor, autorităţile au anunţat, în urma negocierilor cu FMI, indexarea accizelor cu rata inflaţiei, introducerea unei accize suplimentare de 7 cenţi pe litrul de carburant şi impozitarea unor construcţii speciale deţinute de persoanele juridice. Astfel de construcţii sunt reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii.

 Banca Naţională a Românei a redus, marţi, dobânda de politică monetară la 4%, decizia Consiliului de Administraţie urmând să intre în vigoare din data de 6 noiembrie 2013.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel