Mugur Isărescu, declarație controversată. Piperea: Iresponsabil

Anca Murgoci / 18 dec 2015 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii

Avocatul Gheorghe Piperea le-a atras atenția tuturor românilor după o declarație controversată făcută de Mugur Isărescu.

Întrebat dacă îi mai încurajează pe români să ia credite acum, Gheorghe Piperea a spus: "Nu. Deloc. Eu spun că românul, mai ales atunci când este vorba de credite de nevoi personale, ar trebui să fie extrem de atent. Părerea mea este că este absolut iresponsabil din partea domnului Mugur Isărescu să le spună românilor «Luați acum credite, că acum sunt ieftine, la anul s-ar putea să se scumpească».

Credite nu iei decât în condiții cu totul și cu totul excepționale. Nu ai spre exemplu toți banii la dispoziție pentru a-ți cumpăra o casă care îți place și pe care ți-o dorești de nu știu câtă vreme sau nu ai suficienți bani pentru a-ți ține copilul la studii. Orice situație de acest gen excepțional. Până la urmă creditul nu este o situație normală. La fel ca și medicamentul, creditul îl iei atunci când ai nevoie de el, nu pentru a-l consuma ca pe cârnați. Așa cum medicamentele, alcoolul și țigările nu sunt obiect de reclamă, nici creditele nu trebuie să fie obiect de reclamă. Aşadar, creditul nu e un bun de consum".

"Ce faci când iei un credit? Te joci de-a călătoria în timp. Iei nişte venituri din viitor care sunt banii pe care urmează ca tu să îi încasezi timp de 20-25 de ani şi îi aduci în prezent, urmând ca după aceea, 20 de ani de acum încolo să fie legat de banca aceea. De ce ai face mereu acest gest?", a adăugat Gheorghe Piperea într-un interviu acordat pentru Jurnaliștii.ro.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23