Motreanu: Acest adevărat plan de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică a fost începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană

Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreşedinte al PNL, a transmis un mesaj de Ziua Europei.

„În fiecare an, de Ziua Europei sărbătorim momentul istoric reprezentat de ”Declarația Schuman”. Acest adevărat plan de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică a fost începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Prin acest document, lansat în 9 mai 1950, Franța a propus Germaniei să pună în comun cărbunele și oțelul, astfel încât un nou război franco-german să devină imposibil. Oferta de parteneriat a fost extinsă și pentru Italia, Olanda, Belgia și Luxemburg, cele șase țări formând Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului.

Cooperarea a fost extinsă prin semnarea tratatului de instituire a Comunității Economice Europene (CEE) și, pe baza succesului înregistrat, alte țări europene democratice s-au alăturat acestui proiect. Uniunea Europeană a fost creată oficial prin Tratatul de la Maastricht, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 1993. Uniunea Europeană are astăzi 27 de state membre și 450 de milioane de locuitori. România a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007. De la aderare și până în prezent, România a accesat 95 de miliarde de euro de la bugetul UE și a contribuit cu 30 de miliarde de euro. Ne bucurăm din plin de dreptul la liberă circulaţie pentru oameni, bunuri şi servicii.

Milioane de români muncesc în UE, zeci de mii de studenți învață gratuit în universități europene de top, iar majoritatea exporturilor româneşti sunt în state membre UE. Alimentele pe care le consumăm și mediul în care trăim sunt protejate prin cele mai ridicate standarde de calitate din lume”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (bani-pentru-tinerii-fermieri--dan-motreanu-70-000-de-euro-pentru-fiecare_77851000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel