Motivul real pentru care stewardesele te salută la intrarea în avion. Un gest de curtoazie care ascunde o explicație

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Odată trecut de poarta de îmbarcare, primul chip care ne întâmpină când pășim în avion este cel al unui membru al echipajului de cabină. 

O stewardesă sau un steward este responsabil(ă) de a saluta întotdeauna toți pasagerii care intră pentru a-și ocupa locurile, un gest aparent de curtoazie care ascunde o explicație.

Pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori au dezvăluit de ce se întâmplă acest lucru. "Ai intrat vreodată într-un avion și ai văzut echipajul salutându-te, sau stewardesele plimbându-se de la un capăt la altul al culoarului? Îți voi spune ce facem, de fapt", a zis stewardesa Kat Kamalani într-un videoclip viral pe TikTok.

"Atunci când intri într-un avion și vezi un chip zâmbitor și fericit, de fapt, te examinăm de sus până jos pentru a încerca să identificăm un profil specific de persoană care să ne ajute în caz de urgență", a explicat stewardesa. Printre aceste profiluri se numără piloți, pompieri, polițiști, militari, medici și asistente medicale, care pot colabora în cazul unei "urgențe medicale" sau dacă există "o breșă de securitate".

În plus, caută să detecteze și posibile cazuri de trafic de persoane, conform lui Kamalani.

O altă pagină de Instagram a reamintit într-un videoclip recent de ce însoțitorii de zbor îi salută pe pasageri când intră în avion. Pe lângă crearea unei atmosfere primitoare și asigurarea siguranței călătorilor, aceste saluturi prietenoase ascund mult mai multe decât pare la prima vedere.

"Știai că o însoțitoare de zbor nu te salută doar din politețe atunci când intri în avion, ci și pentru a se asigura că nu ai băut prea mult sau nu te simți prea rău pentru a zbura, pe lângă faptul că își face o idee despre pe cine se poate baza ca ajutor în caz de urgență?", explică în textul videoclipului.

Astfel, în timp ce stewardesa salută și observă călătorii, pe lângă stabilirea unui "ton pozitiv pentru zbor", evaluează și starea de spirit a pasagerilor și încearcă să anticipeze orice problemă potențială.

De la călători nervoși, la călători experimentați, un salut călduros poate fi de mare ajutor pentru ca toți să se simtă confortabil în avion, conform 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel