Mossad, serviciul israelian de informații, l-ar fi spionat pe Sarkozy

Agenția Națională de Securitate a SUA respinge acuzațiile Franței de spionaj, dar sugerează că fostul președinte al Hegaxonului, Nicolas Sarkozy, ar fi fost de fapt monitorizat de serviciul de informații al Israelului, Mossad, interpretează Le Monde un raport "scurs" de expertul IT Edward Snowden.

[caption id="attachment_381979" align="alignleft" width="310"] Foto: World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager[/caption]

Doi oficiali ai Franței au mers în 2012 la Washington în căutare de răspunsuri, după ce Parisul a receptat date potrivit cărora Palatul Elysee este spionat.

Americanii au negat implicarea lor și au precizat că nici partenerii lor apropiați, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă nu au nimic de a face cu aceast dosar. Dar NSA nu a băgat mâna în foc și pentru Israel spunând că "în mod intenționat nu au întrebat dacă Mossad sau ISNU (serviciul israelian privind securitatea cibernetică) au fost implicați pentru că Franța nu este o țintă aprobată a discuțiilor comune". Le Monde a interpretat această frază drept un indiciu al implicării Israelului.

"Israelul este o țară prietenă, aliat și partener al Franței și nu întreprinde activități ostile sau care i-ar putea periclita acesteia securitatea", a fost răspunsul premierului Benjamin Netanyahu la articolul cotidianului francez.

Atacul cibernetic asupra Palatului Elysee a fost lansat cu câteva săptămâni înaintea terminării mandatului de președinte al lui Nicolas Sarkozy și între cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor pe care gaullistul avea să le piardă în fața lui Francois Hollande.

Raportul din Le Monde vine în contextul noilor dezvăluiri făcute de Edward Snowden în presa mondială, despre cum erau spionați liderii mondiali de către agențiile de informații americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel