Moscova, atacată de 8 drone ucrainene, susține Ministerul rus al Apărării. Cine ar fi fost cei vizați

Moscova, atacată de 8 drone ucrainene, susține Ministerul rus al Apărării. Cine ar fi fost cei vizați / Foto: Pixabay
Moscova, atacată de 8 drone ucrainene, susține Ministerul rus al Apărării. Cine ar fi fost cei vizați / Foto: Pixabay

Ministerul rus al Apărării susține că opt drone ucrainene ar fi urmat să atace diferse ținte din Moscova.

Ministerul rus al Apărării susține că armata rusă a interceptat opt ​​drone cu care Kievul plănuia să atace ținte la Moscova, scrie Interfax.

"În această dimineață, regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu vehicule aeriene fără pilot asupra instalațiilor din orașul Moscova. Opt vehicule aeriene fără pilot de tip aeronave au fost implicate în atac. Toate dronele inamice au fost lovite", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

VEZI ȘI: Atac cu drone asupra lui Vladimir Putin. New York Times: Ar fi fost ochestrat de Ucraina

Departamentul militar al Rusiei a susținut că trei drone au fost atacate electronic, și-au pierdut controlul și au deviat de la țintele vizate. Alte cinci vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de sistemul de rachete și tunuri antiaeriene Pantsir-S în regiunea Moscovei.

Anterior, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că în dimineața zilei de 30 mai la Moscova, "în urma unui atac cu UAV, au avut loc pagube minore în mai multe clădiri". Două persoane au cerut ajutor medical, dar nimeni nu a necesitat spitalizare.

VEZI ȘI: Kievul, vizat de peste 40 de drone - cel mai mare atac de la începutul războiului. Câte au fost respinse

Regiunile în care ar fi fost identificate dronele



Guvernatorul regiunii Moscova, Andrey Vorobyov, a declarat, la rândul său, că marți dimineața mai multe drone au fost doborâte la apropierea Moscovei.

Procuratura Generală a Federației Ruse a raportat că "incidentele au avut loc în dimineața zilei de 30 mai în clădiri rezidențiale din Moscova, pe strada Atlasova din Noua Moscova, precum și pe strada Profsoyuznaya și pe Leninsky Prospekt. În consecință, există pagube la unele case".

În regiunea Moscovei, potrivit autorității de supraveghere, "au fost înregistrate accidente la 500 de metri de autostrada Ilyinsky a orașului Krasnogorsk și în cartierul urban Odintsovo".

Potrivit lui Alexander Khinshtein, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională, dronele doborâte în regiunea Moscovei au căzut în districtele Krasnogorsk, Odintsovo și Istra.

VEZI ȘI: Ucraina recunoaște oficial că vrea să-l ucidă pe Putin. Cine se mai află pe lista neagră a Kievului

Vladimir Putin și Serghei Șoigu ar fi fost vizați de dronele care au atacat Moscova

Dronele care au atacat Moscova ar fi căzut atât în apropierea reședinței lui Vladimir Putin, cât și în apropierea casei ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu. Informația a fost lansată de organizația politică "Rusia Deschisă", fondată de omul de afaceri rus din exil Mihail Hodorkovski, scrie Realitatea.net.

"În Moscova, a fost vorba de cartierele prestigioase din sud-vest. În suburbiile Moscovei - autostrada Rublevskoye și suburbiile sale, unde locuiesc acoliții lui Putin: oligarhi și funcționari. (...) Una dintre drone a căzut în satul Ilyinskoe - la doar 3 kilometri de reședința președintelui Putin din Novo-Ogarevo. În apropiere locuiesc tatăl guvernatorului regiunii Moscova, senatorul Iury Vorobiev, dar și ministrul Apărării, Serghei Șoigu", susține organizația, care a întocmit o hartă cu locurile în care au căzut dronele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel