Anunț. Plan pentru Fântâna Miorița

Directorul general al Apa Nova a dezvăluit ce se va întâmpla cu Fântâna Miorița în viitorul apropiat.

 Catalogat ca fiind unul dintre cele mai importante monumente din București, Fântâna Miorița va prinde din nou viață în viitorul apropiat. Promisiunea vine din partea directorului Apanova, Mihai Savin, care a declarat că nu mai există șanse de restaurare, însă va fi reconstruită păstrând elemente originale.

Fântâna Miorița va fi, într-adevăr, reabilitată printr-un proces ce vizează atât echipamentele și construcțiile propriu-zise, cât și mozaicul care ilustrează scene din balada după care este botezată. Mozaicul monumentului aflat pe Șoseaua București – Ploiești, în fața Muzeului de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici, este într-o stare de degradare ce nu permite restaurarea in situ, fiind necesară stabilizarea acestuia prin metode specifice și extras segmentat din monument. Ulterior, mozaicul recuperat va trece printr-un proces de curățare și va fi clasificat ca fiind mozaic original sau provenit din intervenții ulterioare. Reconstituirea lucrării se va face în baza planurilor existente, a schițelor 1:1, completările fiind realizate din materiale identice. Mozaicul va fi reinstalat pe poziție după ce va fi aplicat și un strat suport de stabilizare. Modernizarea presupune și înlocuirea echipamentelor (pompe, duze, lămpi și altele) cu unele moderne, ce au ca beneficii un consum redus de energie, dar și automatizare" a declarat Savin pentru profit.ro

 "Este tipul de provocare permanentă"

"De ce a ales Apa Nova refacerea și modernizarea acestui monument? Fântâna Miorița este emblematică pentru București. Este un obiect de patrimoniu național, ca urmare am căutat să oferim mai mult decât simple soluții de servicii și ne bucurăm că acest proiect ne oferă ocazia de a fi realmente creativi și capabil de inovație, pentru a putea îndeplini cererea esențială de calitate și a ne dovedi specializarea în proiecte de dezvoltare durabilă, atât de importante în cadrul comunităților locale. Acesta este tipul de provocare permanentă la care excelează Apa Nova", a mai spus Mihai Savin. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel