„Mogulul cârnaților” din Rusia a murit după ce a căzut de la fereastră. Tot mai mulți oligarhi mor în condiții suspecte

Foto ilustrativ, Pixabay
Foto ilustrativ, Pixabay

„Mogulul cârnaților” din Rusia, Pavel Antov, a fost găsit mort în incinta unui hotel indian, la două zile după ce un prieten oligarh a murit în timpul aceleiași călătorii.

 

Ei vizitau statul Odisha din est, iar milionarul, care era și un politician, tocmai își sărbătorise ziua de naștere la hotel, scrie BBC.

Antov a fost o figură cunoscută în orașul Vladimir, la est de Moscova.Vara trecută, el a negat că ar fi criticat războiul Rusiei în Ucraina, după ce a apărut public un mesaj de pe contul său de WhatsApp.

Moartea milionarului este cea mai recentă dintr-o serie de decese inexplicabile care au implicat magnați ruși, dintre care mulți au criticat deschis războiul.

Rapoartele din presa rusă spun că Antov, în vârstă de 65 de ani, a căzut duminică de la o fereastră a hotelului din orașul Rayagada. Un alt membru al grupului său, Vladimir Budanov, a murit vineri la hotel.

Poliția Odisha a declarat că Budanov a suferit un accident vascular cerebral în timp ce prietenul său „era deprimat după moartea lui și a murit și el”. Consulul rus la Kolkata, Alexei Idamkin, a declarat agenției de presă Tass că poliția nu a văzut vreun „element criminal în aceste evenimente tragice”.

Ghidul turistic Jitendra Singh a declarat reporterilor că Budanov ar fi „consumat mult alcool deoarece avea sticle de alcool în cameră”.

Pavel Antov a fondat uzina de procesare a cărnii Vladimir Standard și, în 2019, Forbes i-a estimat averea la aproximativ 140 de milioane de dolari, în fruntea listei de parlamentari și funcționari publici bogați din Rusia.

A jucat un rol important la adunarea legislativă de la Vladimir, conducând o comisie de politică agrară. Vicepreședintele Adunării, Vyacheslav Kartukhin, a declarat că acesta a murit în „circumstanțe tragice”.

La sfârșitul lunii iunie a anului trecut, el a părut să reacționeze la un atac cu rachete rusești asupra unui bloc rezidențial din districtul Shevchenkivskyi din Kiev, care a omorât un bărbat, în timp ce fiica lui de șapte ani și mama ei au fost rănite.

Un mesaj WhatsApp pe contul lui Antov descria modul în care familia a fost scoasă din dărâmături: „Este extrem de dificil să numiți toate astea altfel decât teroare”.

Mesajul a fost șters și Antov a postat apoi pe rețelele de socializare că este un susținător al președintelui, un „patriot al țării mele” și că a susținut războiul.

Mai mulți magnați ruși de rang înalt au murit în circumstanțe misterioase de la începutul războiului. În septembrie, cel mai important din această listă - șeful gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov - a căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

Leonid Șulman, Alexandr Tiulakov, Mihai Watford, Vasili Melnikov, Vladislav Avaev, Serghei Protosenia, Alexandr Subbotin, Iuri Voronov, Ivan Peciorin, Anatoli Gerșenko și Dmitri Zelenov sunt alți oligarhi care au murit în condiții suspecte, de la începutul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel