Mobile browser vs. Mobile app: care opțiune oferă o experiență mai bună?

În secolul vitezei și al tehnologiei, tot mai mulți oameni folosesc telefonul pentru diferite activități cotidiene. De fapt smartphone-ul a ajuns un gadget indispensabil pentru jumătate din populația globului. De când ne trezim și până punem capul pe pernă, în majoritatea timpului stăm cu telefonul în mână sau desfășurăm acțiuni ce implică un mobil.

După cum arată statisticile, în majoritatea țărilor, procentul de oameni care accesează jocurile și formele de divertisment prin intermediul dispozitivelor lor mobile reprezintă aproximativ 80% din toți utilizatorii din industria globală de entertainment. Inclusiv în sectorul de iGaming, tot mai mulți utilizatori aleg să se bucure de experiența de joc prin intermediul unui telefon inteligent. Având în vedere că ritmul vieții crește, este de așteptat ca numărul de utilizatori care accesează platformele de jocuri pacanele pe gadgeturile lor portabile să crească. Inevitabil, conținutul trebuie adaptat acum la mobile.

Însă întrebarea se pune dacă ne îndreptăm spre mobile browser sau mobile aplicație? Deși, în general, este o decizie ce ține de preferințele individuale, este important să se clarifice unele criterii pe care consumatorii ar trebui să le ia în considerare atunci când se hotărăsc.
mobile browser.

Datorită interesului crescut pentru jocurile de cazinou pe gadgeturi mobile , furnizorii de software au început să-și optimizeze site-urile pentru a se potrivi ecranelor gadgeturilor portabile mici. Indiferent de tipul de dispozitiv mobil pe care îl dețineți, jucătorilor li s-a oferit posibilitatea de a practica jocurile lor preferate oriunde s-ar afla . Acesta este unul dintre principalele motive pentru care popularitatea jocurilor mobile este în continuă creștere și un lucru care a inspirat furnizorii de conținut și platforme să înceapă să creeze produse HTML5 .

Arătând că sunt la curent cu tendințele, operatorii de cazinouri s-au gândit chiar și la promoții și bonusuri speciale concepute exclusiv pentru clienții care accesează platforma de pe smartphone-uri și tablete.

Pentru a se asigura că plățile funcționează fără probleme inclusiv pe mobile, operatorii au pus la dispoiția jucătorilor o varietate de opțiuni de plată pentru depuneri și retrageri. Din câteva clicuri, jucătorii pot alimenta contul sau își pot încasa reușitele în timp ce sunt în mișcare. Acestea sunt lucruri comune pentru ambele variante, jucând într-o aplicație sau direct din browser, dar există și unele diferențe .

În primul rând, este important să rețineți că aplicațiile web nu sunt aceleași cu aplicațiile mobile. Aplicațiile mobile sunt create pentru o anumită platformă, în timp ce aplicațiile web sunt accesate prin intermediul browserului de internet. Acesta din urmă se adaptează instantaneu tipului de dispozitiv.

Apoi, când jucați direct din browser, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la actualizări, deoarece toate modificările sunt implementate instantaneu. Pe de altă parte, actualizările pentru aplicații pot fi uneori mai lente, deoarece dezvoltatorii trebuie să colecteze feedback de la clienți, să remedieze erorile și apoi să implementeze actualizarea.

Acordând atenție regulilor Magazinului Play, jucătorii vor vedea că unele aplicații au anumite restricții de țară, ceea ce înseamnă că nu sunt disponibile în toate colțurile lumii. De asemenea, dezvoltatorii de aplicații de jocuri de cazinou trebuie să restricționeze jucătorii minori să folosească aplicația și trebuie să includă informații în aplicație care promovează jocul responsabil.
Din cauza unui număr mare de aplicații false și ilegale care au supraaglomerat piața, platformele App Store sau Magazine Play au interzis multe dintre ele. Conform ghidurilor publicate de Apple, dezvoltatorii nu au mai putut să folosească pur și simplu HTML5, ci au fost obligați să folosească codul iOS nativ.

În zilele noastre, furnizorii și operatorii de conținut nu ar trebui să se mulțumească să fie „un alt brand pe piață”. Companiile care nu reușesc să-și îmbunătățească calitatea serviciilor vor pierde teren în fața competitorilor care au puterea să se adapteze la prezent.

În mod natural, jucătorii vor căuta mereu ceea ce este mai bine pentru ei, așa că atunci când aceștia vor alege să se joace direct din aplicație sau direct din browser, vor ține cont de numeroși factori.

Viteza depinde de conexiunea la internet și reprezintă un factor determinant. Dacă conexiunea la internet este instabilă, o aplicație mobilă este o opțiune mult mai bună, deoarece va asigura un joc mai fluid în comparație cu accesarea din browser. Pe de altă parte, dacă conexiunea este neîntreruptă, browserul va fi prima opțiune pentru că are un timp de încărcare mai rapid.

O aplicație funcționează doar pe un singur dispozitiv, în timp ce redarea prin browser este disponibilă pe toate dispozitivele. Dacă aveți mai multe dispozitive (două smartphone-uri sau un smartphone și o tabletă), va trebui să descărcați o aplicație pe fiecare dispozitiv. În schimb accesarea prin browser nu necesită acțiuni suplimentare.

Rețineți că aplicațiile care sunt exclusive pentru platformele Android nu există în varianta iOS. Acest lucru este relevant în cazul în care intenționați să treceți de la un telefon Android la un telefon Apple.
Pe vremea când aplicațiile mobile erau începeau, selecția de jocuri nu era la fel de bogată pe cât o puteau găsi jucătorii pe variantele de browser. De asemenea, imaginile nu au fost la fel de clare ca pe PC-uri, așa că jucătorii nu au fost foarte încântați de aplicații ca formă alternativă.

În prezent, situația s-a schimbat radical, astfel încât jucătorii pot avea o experiență perfectă chiar și prin intermediul aplicațiilor, indiferent de opțiunea pe care o preferă. Cu toate acestea, unii operatori pot limita numărul de jocuri demo într-o aplicație.

Oamenii care nu doresc să-și împărtășească pasiunea pentru jocurile de cazinou vor prefera jocul prin browser, deoarece oferă un nivel mai ridicat de discreție. Puteți șterge cu ușurință istoricul, astfel încât să nu existe dovezi fizice ale activității. O pictogramă a aplicației în sine este vizibilă pe telefon, plus că oferă notificări destul de des, iar discreția dispare.

După cum se poate observa, mobile browser sau mobile aplicație au plusuri și minusuri. Putem concluziona că nu există niciun câștigător. Decizia finală depinde de stilul de viață și de preferințele de joc ale fiecăruia.

Consumatorii care nu se simt confortabil să-și umple telefoanele cu aplicații vor vota pentru redarea prin browser. În plus, când redați direct din browser, puteți asculta muzica preferată  în fundal. Însă, cu siguranță vor fi jucători care vor opta pentru aplicație, fără a fi afectați de viteza la internet. Se vor putea juca în timp ce se află într-un taxi, metrou sau în diferite locuri unde conexiune la internet poate fluctua. Multe aplicații pot rula pe local, iar atunci când gadgetul se conextează la internet, să existe o actualizare online.

În concluzie, jucătorii au la dispoziție varianta de mobile browser sau aplicație, iar alegerea este pur subiectivă. Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel