MMPS: Aproape 30.000 de salariaţi străini non-UE erau înregistraţi cu contracte individuale de muncă la începutul lunii noiembrie

Numărul salariaţilor cetăţeni străini non-UE înregistraţi cu contracte individuale de muncă active era, la începutul lunii noiembrie, de 29.681, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale la solicitarea AGERPRES.

Cei mai mulţi salariaţi străini non-UE se regăseau în domeniul construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, respectiv 3.400, aproape jumătate dintre aceştia (1.548) provenind din Vietnam. Pe locul doi ca şi domeniu de activitate este cel al restaurantelor, unde se regăsesc 1.589 lucrători străini din afara UE.

Pe de altă parte, cei mai mulţi angajaţi străini non-UE proveneau din Vietnam şi anume 3.487, pe locurile următoare situându-se cei din Turcia - 2.110 şi China - 1.826.

De asemenea, mai erau înregistraţi în REGES/Revisal 878 muncitori din Republica Moldova, 808 din Nepal, 781 din Sri Lanka, 573 din Filipine şi 389 din India etc.

"Registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic se completează de angajatori în ordinea încheierii, modificării sau încetării raporturilor de muncă încheiate doar pe baza contractelor individuale de muncă şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în termenele prevăzute în HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor. Corectitudinea completării registrului şi a transmiterii datelor informatice este în sarcina exclusivă a angajatorilor", precizează MMPS. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel