Mita refuzată de un polițist de la un șofer băut la volan

Un polițist din Sibiu a refuzat o sumă importantă de bani, cu titlu de mită, de la un șofer aflat sub influența alcoolului. 

Un polițist sibian a refuzat suma de 700 de lei pe care un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Bistrița – Năsăud, i-a oferit-o cu titlu de mită pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma testării alcoolscopice a șoferului, polițiștii au determinat și cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influența alcoolului, bărbatul având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu această ocazie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal, bărbatul oferindu-i polițistului suma de 700 de lei pentru a renunța la cercetări.

Polițistul a refuzat mita

Polițistul, agent în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale. Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat și realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și vizează săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel